CHP'DE OLAĞANÜSTÜ GÜN...

Kurultayda genel başkanlık için yarışan Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'nu ayakta karşıladı. Salonu birlikte selamlayan ikili yan yana oturdu.

05 Eylül 2014 Cuma 12:07
CHP'DE OLAĞANÜSTÜ GÜN...

 Kurultayın yapılacağı alan delegeler ve partililer tarafından dolduruldu. Bin 218 delegenin genel başkanlık, parti meclisi ve disiplin kurulu seçimleri için oy kullanacağı kurultay, Kemal Kılıçdaroğlu ve başkanvekilliğinden istifa eden CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce genel başkanlık için yarışacak.

Dün kurultaya ilişkin açıklama yapan Haluk Koç, Parti Meclisi seçimlerinde çarşaf liste uygulanacağını kaydetmişti. Öte yandan, kurultayın yapılacağı salon ve etrafı afişlerle donatılmış durumda. 'Güçlü CHP, güçlü demokrasi, güçlü Türkiye' pankartları salonun bir çok yerine asıldı. CHP'de kurultayın teması "Birlik ve kardeşlik", "CHP'de demokrasi, Türkiye'de demokrasi", "Ülkede özgürlük, ülkede hukuk devletinin egemen olması" olarak belirlendi.

2 ADAY YANYAYA OTURDU, PARTİLİLERİ BİRLİKTE SELAMLADI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 18'inci olağanüstü kurultayın yapılacağı salona geldi. Kılıçdaroğlu salona eşi Sevim Kılıçdaroğlu ile birlikte girdi. Kurultay alanında CHP lideri Kılıçdaroğlu ile genel başkan adayı Muharrem İnce yanyana oturdu. İnce, Kılıçdaroğlu'nu ayakta karşıladı.

Kurultayın yapılacağı salonda Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin, Uludere'de hayatını kaybedenlerin ve Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin aileleri de katıldı. Ailelerin salonda bulunduğu anonsu ayakta alkışlandı. Gezi Parkı'nda hayatını kaybedenlerin ailelerin geldiği anonsunun ardından 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganı atıldı.

PARTİLİLERİ BİRLİKTE SELAMLADILAR
Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce, kurultaya katılan partilileri ve delegeleri birlikte selamladı. Öte yandan eski genel başkan Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu ve İnce'nin yanına gelerek, başarılar diledi.

GEZİ PARKI BELGESELİ GÖSTERİLDİ
Konuşmaların yapıldığı ana salonda, Divan Başkanı Engin Altay’ın konuşmasının ardından Gezi hareketine ilişkin bir film izlettirildi. Kısa filmde, polis şiddeti görüntülerinin ardından başta Berkin Elvan olmak üzere olaylarda hayatını kaybedenlerin cenaze törenlerinin görüntülerine yer verildi. Bu sırada solanda duygu dolu anlar yaşanırken, “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları atıldı.

GEZİ VE ROBOSKİ AİLELERİ ANONS EDİLDİ
Daha sonra Divan Başkanı Engin Altay kürsüye gelerek konukları anons etti. Altay, "Konuklarımız var. Hepsi değerli. Ancak bazılarını özellikle ayakta anons etmek istiyorum” diyerek, Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert, Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş ve Roboski’de ölenlerin ailelerinden Encü ailesinin salonda olduğunu belirtti. Vefat eden CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da Kurultayda ayrıca anıldı. Öte yandan ana salon tamamen doldu. Bazı partililer ayakta kalırken, zaman zaman izdiham yaşandı. Dışarda kalanlar ise uzun kuyruklar oluşturdular. 

GENEL BAŞKAN SEÇİMİNE GEÇİLDİ
CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultayı’nda gündemin 5. maddesi olan genel başkan seçimine geçildi. Kemal Kılıçdaroğlu 944 imza ile, İnce 177 üyenin imzası ile genel başkanlığa aday gösterildi. CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultayı Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi’nde yapılıyor. Divan Başkanı Engin Altay, gündemin beşinci maddesi olan genel başkan seçimine geçildiğini belirtti. Aday başvurusu için süre verileceğini ifade eden Altay, iki adet dosya gönderildiğini söyledi. Genel başkan adaylığı için iki başvuru yapıldı. İnce 177 üye ile, Kılıçdaroğlu 944 üyenin önerisiyle aday gösterildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.09.2014 12:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol