CHP'DE İKNA EKİPLERİ DEVREDE...

CHP'de kurultay süreci imza aşamasına gelirken, muhalifler delegeler üzerindeki ikna çalışmalarını kurduklari ikna ekipleriyle sürdürüyor.

23 Haziran 2011 Perşembe 15:51
CHP'DE İKNA EKİPLERİ DEVREDE...

CHP'de kurultay süreci imza aşamasına gelirken, muhalifler delegeler üzerindeki ikna çalışmalarını sürdürüyor. Muhaliflerin kurduğu ikna ekibinin başında ise üç büyük ilin üç eski il başkanı var.

Zaman'dan Hüseyin Keleş imzalı habere göre CHP'li muhaliflerin kurduğu ikna ekibinin en başında ise üç büyük ilin üç eski il başkanı var. Eski Genel Sekreter Önder Sav'a yakınlığıyla bilinen eski İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, eski Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı ve eski İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu'nun, kurultayın toplanması için delegeleri yoğun bir ikna çabası içine girdiği belirtiliyor. Üç büyük ilin önemi, 250 delegeyle tüm delege sayısının beşte birini barındırması.

İstanbul'da 140 delege bulunurken, Ankara'da 58, İzmir'de de 48 delege bulunuyor. Bu üç ismin ortak özelliği ise Önder Sav'a yakınlığı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık koltuğuna oturmasından sonra süreç içerisinde tasfiye edilmesi. Berhan Şimşek'in, ildeki delegeleri ikna etmek için bizzat telefon ettiği öğrenildi. İmza taahhüdü verenlerin sayısının 50'yi bulduğu, birçok isminse kurultaya karşı direndiği belirtiliyor. Muhalifler, bu ilde özellikle Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin küskünleri üzerinde duruyor. Tekin'e çok yakın olarak bilinen bazı isimler bile kurultay için imza vermeye hazır olduğunu söylüyor.

TEKİN'E ŞAŞIRTAN DESTEK

Buna karşılık Tekin'e ilginç bir destek geldi. Milletvekili adayı yapılmadığı için bütün İstanbul örgütüne mesaj çekerek, Gürsel Tekin'e hitaben 'bizi sattın' diyen CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki (İBB) eski Grup Başkan Vekili Atalay Oğul'un kurultay için imza vermeyeceği konuşuluyor





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol