CHP'DE DELEGELERE İLGİNÇ TELEFON!

CHP’de kurultay için imza toplanırken, delegeler ilginç taktiklerle markaja alınıyor

25 Haziran 2011 Cumartesi 12:57
CHP'DE DELEGELERE İLGİNÇ TELEFON!

 Genel Merkez’in telesekreterli telefonundan aranan bazı delegelere, “Seçimli kurultay istiyorsanız 1’e, istemiyorsanız 2’ye basın” anketi yapıldı. Genel Merkez’den “Anketle ilgimiz yok” açıklaması geldi...

Bugün gazetesi Kurultay sürecindeki CHP’de imzaların toplanmaya başlanmasının ardından delegelere yönelik baskıyı gösteren bir haberle okurların karşısına çıktı, Bir kısım delege, telesekreterli Genel Merkez santral numarası üzerinden aranarak, “Seçimli kurultay istiyorsanız 1’i, istemiyorsanız 2’yi tuşlayın” şeklinde anket gerçekleştirildi.

CEP MESAJIYLA YALANLAMA
Delegeler bu durumu muhaliflere bildirdi. Telesekreterli anketin üzerinden bir süre geçtikten sonra, bu kez delegelerin cep telefonlarına Genel Merkez’den mesaj çekildi. Mesajda, “CHP Genel Merkezi adı kullanılarak yapılan anketle ilgimiz yoktur” bilgisi verildi. Santral numarası üzerinden anket girişiminin nasıl yapıldığımerak konusu oldu.

4 TEMMUZ'DA REVİZYON BEKLENTİSİ
İmza toplamaya başlayan muhaliflerin sıkıntı yaşadığı iller arasına eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın memleketi Antalya da dahil oldu. Bu ilden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek gelirken, seçim sonuçları sonucu Baykal’a tepki duyulduğu iddia edildi.

İMZALAR ALINDI MI?
Muhalifler, Ankara İl Başkanı Tarık Şengül’ün Kılıçdaroğlu’na destek açıklamasına rağmen çoğunluk imzalarını aldıklarını savunuyor. Genel Merkez, 4 Temmuz’da PM’yi toplayarak MYK’da revizyon yapmayı ve muhaliflerin tepkisini dindirmeyi amaçlıyor. Ancak muhalifler 4 Temmuz öncesi kurultayı toplama girişiminin sonuçlanacağına inanıyor.

AK PARTİ'NİN 3 DÖNEM MODELİ ÖRNEK OLDU
Genel Merkez’in önümüzdeki süreçte gündemini tüzük kurultayı oluşturuyor. Genel Merkez, olağan kurultay takvimi içinde önce tüzük kurultayı, ertesi gün seçimli olağan kurultay toplamayı planlıyor. Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık koltuğuna oturduğu olağan kurultay 22 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleşmişti. Genel Merkez,Mayıs 2012’de önce tüzük ardından seçimli olağan kurultay yapmayı planlıyor.

TÜZÜKTE YER ALACAK
Tüzükte değiştirilmesi öngörülen en önemli değişik ise genel başkan, genel başkan yardımcıları,milletvekilleri ile diğer parti yöneticilerine “üç dönem” sınırının getirilmesi olacak. Üç dönem sınırı AK Parti’nin tüzüğünde de yer alıyor. Üç dönemsınırlaması dışında, seçimlerde başarısız olan il başkan ve yöneticileri ile genel başkan yardımcılarının görevinin otomatik sona ermesini öngören düzenleme de yer alacak.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol