CHP'DE 2. ADAY DA BELLİ OLDU!

CHP’de Celal Doğan İstanbul için aday oldu. 2. adaylık ise, Mersin Büyükşehir için bakın kimden geldi?

25 Temmuz 2013 Perşembe 10:20
CHP'DE 2. ADAY DA BELLİ OLDU!

 Devlet ve Kültür eski Bakanı, CHP Parti Meclisi üyesi Fikri Sağlar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldu. Sağlar adaylığını 31 Temmuz günü Mersin’de düzenleecek bir törenle açıklayacak. 

Yerel seçimlere 8 ay kala CHP’deki belediye başkan aday adayları netleşmeye başlıyor. İlk olarak, Gaziantep eski Belediye Başkanı Celal Doğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını açıkladı. İkinci açıklama da Fikri Sağlar’dan geldi. Sağlar da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu.

Sağlar, Gazeteport’a yaptığı açıklamada, ‘’ 31 Temmuz günü Mersin’de düzenlenecek bir törenle, aday adaylığımı açıklayacağım. Yurttaşlarımızın Mersin’de CHP’yi yine iktidara taşıyacağına inanıyorum’’ dedi.

AKP’NİN KOZU ÇAĞLAYAN
Mersin’de son yerel seçimi 135 bin ve yüzde 30 oy ile CHP’li Macit Özcan kazanmış, MHP ise Mahmut Tat ile, 109 bin oy ve yüzde 24 oranına ulaşmıştı. AK Parti adayı Mustafa Eyiceoğlu ise, üçüncü sırada  yüzde 21 ve 93 bin oyda kalmıştı.  

Mersin’de 3. parti olan AK Parti, bu ilde seçimi kazanabilmek için Ekonomi bakanı Zafer Çağlayan kozunu kullanmayı planlıyor. Çağlayan’ın Mersin Büyükşehir’e aday yapılması düşünülüyor. MHP ise yarışa Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ya da Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile girecek.

CHP'de 2. aday

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.07.2013 17:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
emekliadam01 2013-07-25 14:24:15

yeter artık emekli olun bırakın yeni insanlar yeni düşünceler siyaset yapsın yıllardır siyaset yapıyorsunuz cemil cicek kamer genç ertugrul günay ahmet türk meral akşener oktay vural aytaç durak celah dogan ne verdiniz bu ülkeye cogunuz koltuk için parti parti gezdiniz kiminiz partinize küstünüz kesi̇nli̇kle si̇yaset seci̇lme kisitlama geti̇ri̇lmeli̇ ve 2 seci̇m dönemi̇nden fazla ki̇mse seçi̇mlere gi̇rmemeli̇