CHP YARIN İSPAT EDECEK!..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İspatlarsan istifa edeceğim' dediği iddia için CHP cephesinden peş peşe açıklamalar geldi.

27 Kasım 2017 Pazartesi 16:50
CHP YARIN İSPAT EDECEK!..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili 'milyonlarca lirası var' iddialarına ilişkin, "Yarın bir grup toplantısı var, çıkacağız milletin önüne. Yarın milletin önüne belgelerin çıkışını grup toplantısında izleyeceksiniz" dedi.

 CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump ile telefon görüşmesine değinerek, Trump tarafından ABD'nin YPG'ye silah vermeyeceğinin söylendiği ifade edildi. Bir gerçek var maalesef bu görüşmeyle ilgili açıklama notunda bu bilgilerin hiçbiri teyit edilmedi. Burada bu görüşmeyle ilgili gerçekçi bilgilerin kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 Nuriye Gülmen'in savcı tarafından tahliyesinin istenmesine ilişkin olarak Özel, "Semih'in tahliyesinden sonra tek tutuklu sanık olarak hakim karşısında olan Nuriye için savcının tahliye talep etmiş olmasını bir umut olarak görüyoruz. Defalarca açıkça ifade ettiğimiz OHAL Komisyonu'nun öncelikle görüşmesi gereken hala Nuriye ve Semih'in dosyasında devreye girmemiş olmasını kabul edemiyoruz. Haksızlığın giderilmesi için Nuriye ve Semih'in işlerine iade edilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

 GÜRSEL TEKİN: 'YARIN HEP BERABER GÖRECEĞİZ'

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen salı günü grup toplantısında çok net anlaşılabilir, herkesin anlayabileceği sorular sorduğunu ifade eden Tekin, şöyle dedi:

 "Örneğin İsviçre bankalarında bir yabancı gazetenin haberine dayalı, burada paranız var mı yok mu, yoksa evet yoktur ve bu konuda tıpkı Sayın Baykal'ın geçmiş dönemdeki 'İsviçre bankalarında param yoktur' deyip mahkemeye verip soruşturma başlattığı gibi siz de bu yöntemi deneyebilirdiniz. Ama bu yöntemi de denemediğinize göre elbette ki insanların kafalarında soru işaretleri oluşuyor. Şimdi sayın genel başkanımızın salı günü sormuş olduğu çok net soru şu. Hepimiz çok iyi biliriz ki, Sayın Kılıçdaroğlu'nun hayatında yalan da yoktur, fıtratında da iftira yoktur. Sayın Kılıçdaroğlu belgeye, bilgiye dayalı konuşan bir liderdir. Birincisi şu, sizinle ilgili herhangi bir şey söylediğini zannetmiyorum. En azından grupta benim izlediğim kadarıyla. Bir çocuklarınızla ilgili, damadınızla ilgili, dünürünüzle ilgili ve eski özel kaleminizle ilgili bu iddiaların olduğunu ifade etti. Ama Sayın Erdoğan dün üslubunu sertleştirerek gerçekten hiçbir siyasi üsluba yakışmayacak şekilde hakarete varan cümleleri kullanması son derece manidardır. Unutmayın ki Sayın Kılıçdaroğlu geçmiş dönemlerde de olduğu gibi hiçbir şeyi belgeye bilgiye dayalı konuşmayacağını büyük olasılıkla yarın hep beraber göreceğiz."

 Belge tartışmasıyla ilgili “Yarın hep beraber göreceğiz" sözlerinin sorulduğu Gürsel Tekin, şunları söyledi:

 "Bilemiyorum belge açıklanır mı açıklanmaz mı ama Sayın Kılıçdaroğlu belgeye, bilgiye dayalı olmayan hiçbir iddiası, konuşması olmaz. Geçmiş dönemde de olmamıştır ve şimdi de olmaz. Hatta şöyle bir şey de söylüyor, 'Geçmişte de bir sürü iftira attı.' Valla bir tanesini hatırlatsınlar onlardan özür dileyeceğim. Sayın Kılıçdaroğlu bugüne kadar hiç kimseye iftira da atmamıştır, olmayan bir şeyi de konuşmamıştır. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu'nu dinlemiş olsaydınız, yani kendi çamaşırımızı kendimiz yıkamış olsaydık bugün elin oğlu size kol gibi fatura göndermemiş olurdu. Elbette grup toplantımız var hiç merak etmeyin. Kılıçdaroğlu'nu takip edin."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol