CHP MYK ÜYESİNDEN MÜTHİŞ ÖNERİ!

CHP MYK'sında Meclis'i tıkama formülü konuşulurken partiyi 6'ya bölme planı da gündeme geldi!

25 Haziran 2011 Cumartesi 12:42
CHP MYK ÜYESİNDEN MÜTHİŞ ÖNERİ!

İnternethaber'den Nergis Demirkaya'nın haberine göre, Ergenekon sanıkları Haberal ve Balbay'ın milletvekili seçildikten sonra tahliye edilmemesi üzerine alarma geçen CHP yönetiminde neler yapılacağı konuşuldu. Meclis'i kilitleme hatta yemin etmeme önerilerinin tartışıldığı toplantıda esprili planlar da yapıldı. 


Bir üye "Meclis'i tıkamının en iyi yolu partiyi 6'ya bölmek" önerisi getirdi. Yönetim bu esprili öneriyi, "6 partiyi 10 günde kurarız, ama 100 yılda birleştiremeyiz" diyerek yine gülerek karşıladı.

Ergenekon sanıkları Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın tahliye taleplerinin reddinden sonra olağanüstü toplanan CHP MYK'da itirazın kabul görmemesi durumunda neler yapılacağı masaya yatırıldı.

BDP'nin boykot kararı gibi Meclis zemini terk etmekten yana olmayan CHP MYK üyeleri Meclis çalışmalarını kilitleme üzerinde durdu. Toplantı sonrası basına da yansıyan bilgilere göre önemli yasal düzenlemelerin beklendiği yeni Meclis sürecinde uluslararası anlaşmalara bile tam muhalefet, komisyonlara üye vermeme, Meclis'teki organların oluşumunun önlenmesi gibi önerilerle Meclis çalışmalarının tıkanması için yapılacaklar konuşuldu.

Yemin etmeme formülü üzerinde de durulan bu 4-5 saatlik toplantıda esprili öneriler de yer aldı.

"Meclis çalışmalarını nasıl tıkarız" konusu üzerinde konuşulurken söz alan bir MYK üyesi, "Bunun için müthiş bir önerim var" diyerek gülerek şunları anlattı:

"135 milletvekilimiz var. Grup kurmak için 20 milletvekili gerekiyor. 6 ayrı parti kuralım. CHP sizin başkanlığınızda üst parti olarak sürsün, diğerleri de bizimle birlikte hareket etsin. Her parti adına yapılacak kürsü konuşmaları, önergeler derken Meclis çalışamaz hale gelir" dedi.

Aldığımız bilgiye göre bu esprili öneriyi dinleyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da yine gülümseyerek yanıt verdi ve "Dediğiniz gibi 6 partiyi 10 günde kurarız ama yeniden bir araya getirmemiz 100 yıl sürer" dedi.

Toplantıya verilen bu esprili aradan sonra mahkeme kararı sonrası neler yapılacağı üzerine konuşmalara devam edildi.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol