CHP MYK SONA ERDİ. AÇIKLAMA SERT OLDU...

Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay hakkındaki kararın ardından toplanan CHP MYK sona erdi

23 Haziran 2011 Perşembe 23:32
CHP MYK SONA ERDİ. AÇIKLAMA SERT OLDU...

 Alınan kararlarla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Milletvekili başvurusu için Yüksek Seçim Kurulu onay verirse, seçime gidilir. Sonra halkın iradesi devreye girer.. Seçildikleri takdirde de mazbatalarını alır, Meclis'e girerler. Bunlar resmi gazetede açıklanır ve yemin töreninde hazır bulunurlar.

İki arkadaşımızın hiçbir mahkumiyeti yok, şimdi deniliyor ki "Belgeler toplanamdı, bu yüzden onları serbest bırakamıyoruz" 3 yıldır belgeleri toplamakla CHP mi görevliydi?

Bu ülkede demokrasi bu kadar ucuzlamadı, hiç kimse kusura bakmasın. Seçimlerde hep özgürlük dedik, demokrasi raporumuzu açıkladık. Bu kararla demokrasi yara almıştır. Halkın iradesine saygı duyulan bir düzeni bu ülkeye getirmeye çalışıyoruz. 

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı Sayın Gül, açıkça söyledi. Tutukluluk süresinin uzun olmasından kendisinin de rahatsız olduğunu belirtti.

Bu arkadaşlarımız hiçbir şekilde dokunulmazlık istemiyorlar. Siz onların yemin etmesine izin vermezseniz halkın iradesine darbe vurmuş olursunuz.

Biz sükunetle yargı sonucunu bekleyeceğiz. 

Birilerinin iradesini kalkıp halkın iradesinin üstüne tahsis etmek, demokrasi değildir. Demokrasıye ve halkın iradesine indirilen bu darbeye sessiz kalmayacağız. Mucadelemizi sonuna dek sürdüreceğiz bunu herkes çok iyi bilsin. Yargı, demokrasiyi askıya almak değildir.

Siyasi iradenin istediği konulara CHP izin vermeyecek. 

Yargı darbesi karşısında asla sessiz kalmayacağız. Yargı demokrasiyi güçlendirmek için vardır, demokrasiyi askıya almak için değildir. Birileri kalkıp siyasi otoritelerin menfaatine karar alacak ve CHP sessiz kalacak. Buna izin vermeyeceğiz. 

Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal, Meclis'e girecek ve yeminlerini edeceklerdir. Onlar halkın vekilidir. Demokrasi ve hukuk hepimiz için vardır. birileri için hukuk, birileri için demokrasi yoktur. İki arkadaşımız Meclis'e girecek ve halkın iradesini yerine getireceklerdir. Onlar Türkiye'nin milletvekilleridir, onların içeride tutulmuş olmasını hiç kimse kabul edemez."

Kılıçdaroğlu basın mensuplarının sorularını kabul etmedi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol