CHP LİSTESİNDE PKK'YA YAKIN İSİMLER...

Kılıçdaroğlu'nun milletvekili aday listelerinde PKK ile bağlantıları adli kayıtlara girmiş çok sayıda isim bulunduğu tespit edildi

30 Mayıs 2011 Pazartesi 13:21
CHP LİSTESİNDE PKK'YA YAKIN İSİMLER...

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili aday listelerinde PKK ile bağlantıları adli kayıtlara girmiş çok sayıda isim bulunduğu tespit edildi.

Yeni Akit gazetesinde yer alan habere göre, PKK'ya "genel af" sözü veren ve son olarak da özerklik vaadinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili aday listelerinde PKK ile bağlantıları adli kayıtlara girmiş çok sayıda isim bulunduğu tespit edildi.

KCK TUTUKLAMALARINA TEPKİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Doğu illerinde yaptığı mitinglerde KCK tutuklamalarını seçim kürsüsünden eleştirmeye başladı.

ÖCALAN'IN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAYAN CHP

4 Nisan'da Abdullah Öcalan'ın doğumu için Şanlıurfa'da yapılan kutlamalara CHP'li Halfeti Belediye Başkanlığı destek verdi.

CHP, PKK'NIN BOYKOTUNA DA SAHİP ÇIKTI

Şırnak ve Hakkari'de 12 PKK'lı teröristin öldürüldüğü operasyonlar sonrasında PKK ve BDP boykot kararı aldı. Bu boykot kararının en büyük destekçisi ise CHP oldu.

PKK İÇİN SEÇİM BÜROSU KAPATTILAR

PKK boykotuna sahip çıkan CHP, Diyarbakır'daki tek seçim bürosunu da kapatarak boykota tam destek verdi. CHP, Diyarbakır'da yapılan kepenk kapatma eylemlerine de destek verdi.

HAKKARİ MİTİNGİNDE ÖZERKLİK VAADİ

Son olarak Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari'de gerçekleştirdiği mitingde tam da PKK-BDP paralelinde özerklik vaadinde bulundu.

CHP LİSTELERİNDEKİ PKK'LI ADAYLAR

CHP lideri Kılıçdaroğlu tarafından PKK ile bağlantıları adli kayıtlara girmiş çok sayıda kişi CHP listelerinden milletvekili adayı gösterildi. CHP'nin bu isimleri hem Doğu hem de Batı illerinde aday göstermekten çekinmediği de göze çarpıyor.

İŞTE O İSİMLER

PKK terör örgütü üyeliğinden hapis yatan Zeki Korkutata Bingöl'den aday.
Bingöl adayı Zeki Korkutata ailece PKK faaliyetlerinin içerisinde olan bir isim. Zeki Korkutata'nın kendisi uzun yıllar PKK'ya maddi destek, lojistik destek, istihbarat alışverişi, sahte kimlik temini gibi birçok suç sebebiyle 1995 yılından itibaren cezaevine girip çıkmış biri. Oğlu Ahmet Korkutata'nın da halen PKK'nın üniversite yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği ileri sürülüyor.

"Öcalan'ın yakalanışını açlık grevi ile protesto eden" Süleyman Batga Bingöl'den aday.
Bir diğer Bingöl adayı Süleyman Batga da CHP'nin PKK gönüllüsü vekil adayları arasında. O kadar ki Öcalan'ın yakalanışını açlık grevi ile protesto etmiş bir isim. Kardeşleri Sinan Batga ve Murat Batga da uzun yıllar HADEP'in Hatay teşkilatında görev aldı.

PKK'nın kapatılan partilerinden HEP'in kurucusu Salih Sümer Diyarbakır'dan aday.
Diyarbakır 1. sıra adayı Salih Sümer de, SHP'nin PKK ile içli dışlı olduğu 1991 seçimlerinde SHP ile Meclis'e giren isimlerden. Salih Sümer daha sonra SHP'den ayrılan 10 yol arkadaşı ile birlikte bugünkü BDP'nin temeli olan HEP'i kurdu. Kardeşi Mehmet Emin Sümer ise PKK faaliyetleri sebebiyle uzun yıllar cezaevinde kaldı.

PKK terör örgütü üyeliğinden hapis yatan Melik Aykız Diyarbakır'dan aday.
Bir başka Diyarbakır adayı Melik Aykız da PKK'da faaliyet gösteren şahıslardan. Melik Aykız bir süre PKK faaliyetleri sebebiyle içeride kalmış.

PKK terör örgütü üyeliğinden hapis yatan Necmettin Yardımcı Hakkari'den aday.
Kılıçdaroğlu'nun özerklik vaad ettiği Hakkari'de CHP'nin 1. sıra adayı Necmettin Yardımcı da eski HADEP delegesi. PKK bağlantılı faaliyetlerinden dolayı birçok kez içeri girip çıkmış. Abisi Asker Yardımcı da daha önce uyuşturucu ticareti sebebiyle içeri girmiş.

YÖNETİM TAKIMI

Terörist cenazelerine 'şehit' diyen Sezgin Tanrıkulu İstanbul'dan aday.
Her dönem PKK'ya doğrudan destek vermiş olan ve ölen PKK'lıları "şehit" kabul eden Diyarbakır Barosu eski Başkanı ve PKK'lıların avukatı Sezgin Tanrıkulu, Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP'de yönetim kadrosuna alındı. Sezgin Tanrıkulu, parti içinde yaşanan tartışmalar sonrasında Diyarbakır'dan değil İstanbul 2. Bölge'den aday gösterildi.

Bölücü Kawa terör örgütü üyeliğinden hapis yatan Naif Alibeyoğlu Kars'tan aday.
Kars Adayı Naif Alibeyoğlu, geçmişte bölücü Kawa örgütü içinde faaliyet göstermiş, Kawa faaliyetleri sebebiyle içeride yatmış, daha sonra ise PKK'yı desteklemiş bir isim. Naif Alibeyoğlu birçok örgüt mensubunun ailesine destek veren, ölen örgüt mensuplarının mezarlarını ziyaret eden HADEP'li eski Kars Belediye Başkanı.

KILIÇDAROĞLU'NUN BDP'Lİ KUZENİ

Kılıçdaroğlu'nun halasının oğlu Atilla Özdoğan da geçmişten günümüze HADEP-DEHAP çizgisinde faaliyet göstermiş bir isim.

VE DEP AVUKATI MESUT DEĞER

Kılıçdaroğlu'nun parti meclisi üyesi Mesut Değer de eski DEP avukatlarından. Leyla Zana, Orhan Doğan, Hatip Dicle gibi isimlerin yargılandığı DEP davasında Mesut Değer bu isimlerin avukatlığını üstlendi. Kendisi bir dönem PKK terör örgütü üyesi olmak suçundan yargılanan Mesut Değer'in eşi Hülye Değer de HADEP üyeliği yapmış. Mesut Değer, yazdığı "Kürt Sorunu Mu?" isimli kitapta da PKK'ya af istemişti.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol