CHP'Lİ VEKİLİN YERİNE OY KULLANDI!

CHP milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin yerine başka birisinin oy kullandığı ortaya çıktı.

16 Nisan 2017 Pazar 16:24
CHP'Lİ VEKİLİN YERİNE OY KULLANDI!

Ankara'da bir vatandaş yanlışlıkla CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi'nin yerine oy kullandı. Vekil, 'Seçim güvenliği var mı?' diye tepki gösterdi.

Evrensel'den Birkan Bulut'un haberine göre Ankara’nın Mamak ilçesinde bir vatandaş sandıkları karıştırarak CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin yerine oy kullandı. Durumun fark edilmesi üzerine o sandıktan bir oyun yakılacağı belirtilirken, sandık başında durumu öğrenen Hakverdi “Ankara milletvekilinin yerine herhangi biri gelip oy kullanabiliyor ise seçim güvenliği var mıdır?” diyerek duruma tepki gösterdi. 


Ankara’nın Mamak ilçesinde bir seçmen sandıkları ve sıra numarasını karıştırarak CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin yerine oy kullandı. Kuva-yi Milliye Ortaokulu’nda gerçekleşen olay imza atma sırasında fark edildi. Seçmenlere oy kullandıktan sonra imza attırılan okulda bir seçmen 1151 yerine 1161 No’lu sandığa gitti. Burada gerekli kontrolleri yapılmadan pusula verilerek kabine girmesine izin verilen vatandaş, oy kullandıktan sonra imza atacağı sıra kendi ismi yerine CHP’li milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin ismini gördü. 

'SEÇİM GÜVENLİĞİ VAR MIDIR?'

Bunun üzerine sandık görevlileri vatandaşa imza attırmadı. Hangi zarfın olduğu bilinmeyeceği için sandıktan rastgele seçilen bir pusulanın yakılmasına karar verildi. Hakverdi’nin yerine oy kullanan vatandaş ise kendi sandığına gidip oy kullandı. Sandık başında kendi isminin yerine oy kullanıldığını öğrenen Hakverdi, “Bu ne demek biliyor musunuz? Ankara milletvekilinin yerine herhangi biri gelip oy kullanabiliyor ise seçim güvenliği var mıdır?” diyerek sandık görevlilerine tepki gösterdi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol