CHP: GÖKÇEK CAN ÇEKİŞE ÇEKİŞE GİDİYOR...

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, olası istifası ile gündemde olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in siyasi ömrünün sonunun çok acılı olacağının beklendiğini söylerken "Can çekişe çekişe gidiyor" dedi.

17 Ekim 2017 Salı 12:19

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yakın zamanda istifa etmesi beklenen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'le ilgili olarak "Gökçek can çekişe çekişe gidiyor ama sonunda bunun bir hukuki boyutunun olması lazım" dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Gökçek'in istifa ihtimaline dair şunları söyledi:

"Gökçek özelinde bir şey söylemek gerekirken, bazen Anadolu'da çok kötü adamlar vardır, ölürken çok acı çekerler, 'bu kolay kolay can vermez' derler. Bazı siyasi ömürlerin bitişinin de böyle olduğunu görüyoruz. Bazı kötü adamlar var demek ki debelene debelene, acı çeke çeke, burnundan ettikleri fitil fitil gele gele, sabahlara kadar uykusuz kala kala demek ki bir siyasi ömür bitiyor. Anadolu'daki gibi, 'kolay kolay can vermez' demişlerdi ya. Bu kolay kolay can vermiyor ama sonunun böyle olması normal. Ancak bunun bir de hukuk boyutu olacak. Bunu AKP yaptı ama önümüzdeki hükümette bunun hukuk boyutunun peşinde olmaya devam edeceğiz. Gökçek'e şunu söylüyoruz: kolay kolay siyasi ömrün son bulmayacağı, çok acılı olacağı bekleniyordu zaten, can çekişe çekişe gidiyor. Ama sonunda bunun hukuki boyutunun olması lazım. Gökçek'i göreve getirenler, denetlemeyenler, suçunu örtenler, Gökçek'in yaptığı her şeyden sorumlu."

"MİLLİ İRADEYE SAYGISIZLIK"

Özel, seçimle gelenin, seçimle gitmesi gerektiğini belirtti. Özel, ancak kendi evinde demokrasiyi yaşamayanların, ülkeye demokrasi vaat edemeyeceğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu belediye başkanlarına sorarlar, AKP'ye sorarlar, bu belediye başkanlarının bir suçu var da bırakıyorlarsa neden savcıya gidip bildiklerinizi vermiyorsunuz? Görevden el çektirecek kadar sakıncalı, gelecek seçime kadar duracak tehlikeli adamlar varsa savcılıklara bilgi vermemek, suçu örtmek, suçluyu korumaktır. Bu adamların suçu yoksa bu darbeyi niye yapıyorsun? Bu yaptığın milli idareye saygısızlıktır."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol