CHP GENÇLİĞİ DE KURULTAY İSTİYOR

Gün geçtikçe sert muhalefetin gerçekleştiği Chp Gençlik Kolları kan kaybetmeye devam ediyor.

13 Eylül 2014 Cumartesi 18:59
CHP GENÇLİĞİ DE KURULTAY İSTİYOR

Geçtiğimiz hafta yapılan CHP 18. Olağanüstü Kurultayın ardından Gençlik Kollarında da hareketlilik başladı. Hergün farklı bir haberle şok yaşayan gençlik kolları en son genç Parti Meclis Üyesi Sera Kadıgil'in twitter hesabında paylaştığı bir twit ile en büyük şoku yaşadı. Parti meclisine dahil olan genç isimlerin nereden ve nasıl geldiğinin tartışmaları durulmazken, uzun süredir Türkiye genelinde çalışmalar ve ziyaretler yapan Engin Kıraç artık gençliğin de olağanüstü kurultaya gitmesinin gerekliliğini anlattı. 

Kıraç, '' Partimizin olağanüstü kurultayını geçirdik. Parti meclisimize bizi temsilen giren  isimlerin son günlerde ne kadar tecrübesiz ve ne kadar düşünceli olduğunu görüyoruz. Uzun süredir isteğimizi partimizin her kademesine ilettik. Fakat henüz bu konuda ortaya konulan bir tavır göremiyoruz. Gençlik kollarımızda yaşanan kan kaybını gerek vatandaşımız gerek partililerimiz gerekse yönetim kurullarında ki bütün büyüklerimiz görüyorlar. Artık bu kan kaybına dur demenin zamanı gelmiştir. Genel Başkanımızın kendisine ve örgütüne ne kadar güvendiğini olağanüstü kurultayda göstermiştir. Bende aynı çağrıyı gençlik kollarındaki arkadaşlarımıza yapıyorum'' dedi.

CESARET VARSA YAPILIR
Mevcut Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan Yıldız'ın kurultaya neden gitmediğinin yanıtını ise Kıraç, '' Olağanüstü kurultaya gitmek cesaret işidir. Cesareti olanlar kendisinden ve çalışma arkadaşlarından emin bir şekilde kurultaya gider. Ancak ve ancak cesaretsizler oyalarlar. Ben ve ülkemde temsil ettiğimiz 19 milyon gencimiz karşısında güven tazelemek açısından kurultay şart haline gelmiştir. Derhal partimizin bütün olanakları seferber edilmeli ve yeni bir değişim yeni bir anlayış için hazırlıklara başlanmalıdır'' sözleriyle yanıtladı. 

AKSİ HALDE 2015 HÜSRAN OLUR
Olağanüstü kurultaya gidilmediği takdirde büyük bir hüsranın yaşanacağını ise şu ifadelerle dile getirdi: " Gençlik Kolları partimizin taban vitrinidir. Önemli olan sadece vitrin değil vitrinin içidir. 2015 genel seçimlerinin bir dönüm noktası olduğunu ve bu dönüm noktasında en önemli etkenin gençlik kolları yapısını olduğunu bütün partililerimiz ve kamuoyu iyi bilirler. Bu açıdan mevcut kadronun bu yükümlülüğü kaldıramayacağı aşikardır. Başkanın kim olacağı değil yönetimin nasıl olacağı konusunda tavırların ve çalışmaların net olması gerekir. Aksi halde 2015 seçimlerinde muhalefet bile kalamayabiliriz" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.09.2014 19:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol