CEZALAR BELLİ OLDU

Baltalı cinayette, karı- kocaya 20'şer yıl hapis

27 Kasım 2012 Salı 14:19
CEZALAR BELLİ OLDU

 SAMSUN'da, eşi ile aynı yatakta yakaladığı arkadaşı 43 yaşındaki Sebahattin Yener'i baltayla öldürüp, cesedini parçalayarak ırmağa attığı iddiasıyla yargılanan 39 yaşındaki Engin Payaz ile eşi 32 yaşındaki Reyha Payaz 20'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

İlkadım İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 2008 yılı Mart ayında meydana gelen olayda, inşaatlarda çalışan 2 çocuk babası Engin Payaz, eşi Rehya Payaz ve arkadaşı Sebahattin Yener ile birlikte, kendi evinde alkol almaya başladı. Aldığı alkolün etkisiyle Engin Payaz sızarken, genç kadın ile Yener başka odada cinsel ilişkiye girip uyuya kaldı. Gece geç saatlerde uyanan Engin Payaz, eşi ile arkadaşını aynı yatakta uyurken görünce, odun kesmekte kullandıkları küçük baltayı Yener'in başına vurarak öldürdü. Ardından da tuvalete taşıdığı cesedi 10 parçaya bölüp çuvallara koyarak Mert ırmağına attı.
4 gün sonra ihbar üzerine eve gelen polis Reyha ve Engin Payaz çiftini gözaltına aldı. Engin Payaz 'planlayarak adam öldürmek' suçundan, eşi Reyha Payaz ise delilleri yok etmek suçundan tutuklandı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan iki sanıktan Reyha Payaz kendisinin cinayete karışmadığını, sadece eşinden korktuğu için delilleri yok ettiğini söyleyince, 2010 yılı Eylül ayında tahliye edildi. Ancak, bu kararın ardından Yener ailesinin avukatı Ata Giritli, yeni bulunan deliller ile birlikte Cumhuriyet Savcılığına başvurarak, Reyha Payaz hakkında 'cinayete iştirak' suçundan ikinci bir dava açılmasını sağladı. Bu dava diğer davayla birleştirilince Payaz çifti tekrar birlikte yargılandı. Tutuksuz yargılanan genç kadın da geçen Mart ayında 'kaçma şüphesi olduğu' gerekçesiyle bir kez daha tutuklandı.
Payaz çifti bugün son kez hakim karşısına çıktı. Engin Payaz daha önceki savunmalarını tekrar ederek cinayete eşinin katılmadığını, eşinin suçsuz olduğunu öne sürerek pişman olduğunu ifade etti. Reyha Payaz ise, "Ben gürültüye uyandım. Eşim bana bir tokat vurunca bayılmışım. Ben hiç bir şeye karışmadım. Sadece yasak bir ilişki yaşadım. Olayla benim bir ilgim yoktur. Çocuklarımın yanında da bu işi yapmam mümkün değildir" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, karı-kocaya tasarlayarak adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası çarptırdı. Ardından Sebahattin Yener'in, Reyha Payaz ile ilişkisi olduğu ve cüzi miktarda borç para verip 60 bin TL'lik senet düzenleyerek geri istemesini, ayrıca ödemedikleri takdirde evlerini alacağını söylemesini tahrik sayarak cezayı 24 yıla indirdi. 2 sanığın duruşmadaki iyi hallerini gözönüne alan mahkeme heyeti, Engin ve Reyha Payaz çiftine 20'şer yıl hapis cezası verdi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol