ÇETELESİNİ TUTTULAR!..

Genel Kurul'da ikinci turda ilk 7 madde kabul edildi.6. maddenin oylaması sırasında Meclis Başkanvekili Bahçekapılı, oturuma ara verdi.6. madde tekrar oylandı. Bu arada gizli oy kullanana AKP'li vekillerin isimleri listeye yazıldı.

19 Ocak 2017 Perşembe 14:06
ÇETELESİNİ TUTTULAR!..

AKP ile MHP'nin birlikte TBMM'ye getirdiği 'başkanlık anayasası'nın görüşmelerinde ikinci tur bugün başladı.Genel Kurul'da ikinci turda ilk 7 madde kabul edildi.6. maddenin oylaması sırasında Meclis Başkanvekili Bahçekapılı, oturuma ara verdi.6. madde tekrar oylandı.

TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişiklik teklifinin 2. turu bugün başladı.İkinci turun birinci gününde görüşülen, Anayasa değişiklik teklifinin ilk 7 maddesi kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu kalan maddelerin görüşülmesi için bugün saat 14:00'te tekrar toplanacak.Anayasa değişiklik teklifinde 2. turun 3 gün sürmesi planlanlanıyor.

GİZLİ OY VERENLERİN ÇETELESİ TUTULUDU

Meclis'teki oylamada ilk yurda olduğu gibi ikinci turda da gizli oy ilkesi ihlal edildi. Öte yandan oyunu gizli kullanmak için kabine giren AKP'li vekiller ise, AKP grubunda görevlendirilen iki miletvekili tarafından isimleri tek tek bir listeye kaydedildi. CHP'li Eren Erdem, cep telefonu ile kaydettiği bu görüntüleri sosyal medya hesabından payaştı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol