ÇARPICI SORULAR.. ÇARPICI YANITLAR!

Gezici'den anket... Türkiye'nin nabzını tutan araştırmaları ile bilinen Gezici Araştırma şirketinin yerel seçim ve Türkiye gündemine ilişkin yaptığı araştırmada ilginç sonuçlar çıktı.

13 Mart 2014 Perşembe 11:30
ÇARPICI SORULAR.. ÇARPICI YANITLAR!

 Gezici Araştırma Şirketi sahibi Murat Gezici, Türkiye'de 36 ili kapsayan bu anketi Gazeteport için değerlendirdi. İşte Murat Gezici'nin değerlendirmeleri; Türkiye genelinde sosyal, ekonomik, politik ve kültürel konular ile ilgili seçmenin algısını belirlemek üzere 22 – 28  Şubat 2014 tarihlerinde, TÜİK örneklem verilerine göre  Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde, 36 il ve 192 ilçede bunlara bağlı 210 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 2.646’sı kadın toplam 5.292 katılımcıyla, hanede yüz yüze görüşme metoduyla bu araştırmayı Gezici Araştırma kendisi için yapıldı.

 
Örneklemin seçilmesinde, çok aşamalı – tabakalı – tesadüfi yöntem, görüşülecek deneklerin belirlenmesinde ise, cinsiyet ve yaş kotası uyguladı.
Araştırma sonuçları gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında çeşitli kontrollere tabi tutularak elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlenmiştir.
Araştırmanın hata payı güven sınırları içerisinde  % 1,2’dir.
 
Çalışmanın yürütüldüğü 36 il şöyledir;
Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bolu, Bursa, Balıkesir, Bingöl, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İçel, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kahramanmaraş Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak. 

İŞTE ANKET SORULARI
Anket sorusu olarak görüşülen kişilere Yolsuzluk operasyonu ile ilgili, Başbakan Erdoğan'ın tek adamlığa doğru gidişi ile ilgili, hangi partiye oy vereceğiyle ilgili, hükümetin yargıya müdahalesi ile ilgili, MİT PKK arasındaki görüşmelerle ilgili, Türkiye'nin en temel sorunlarıyla ilgili sorular yöneltildi.


















yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.03.2014 11:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol