CANLI YAYINDA FLAŞ SÖZLER...

MHP Kayseri Milletvekili Halaçoğlu, başkanlık sisteminin referandumdan geçmesi halinde vebalin AKP'de değil, MHP'de olduğunu söyledi.

16 Aralık 2016 Cuma 00:26

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Yavuz Selim Demirağ'ın sunduğu Başkent Ankara programının konuğu oldu. Terör olayları ve yeni yeni Anayasa taslağı teklifini değerlendiren Halaçoğlu, Başkanlık sisteminin yürürlüğe girmesi halinde vebalin AKP'de değil MHP'de olduğunu söyledi.Yusuf Halaçoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:Terör her yerde olabilir fakat devletler buna tedbir almak zorundadır. Türk halkı içinde teröre meyil edecek kişiler için önlem alınmalıdır. O da hukuk sistemiyle ve "ben bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duruyorum" hissi yaratarak olur. Bunun için ciddi bir eğitim sistemine ihtiyaç var.
ERDOĞAN'IN DİPLOMASI SAHTE
Ben Marmara Üniversitesi'nde rektör yardımcılığı yaptım. Erdoğan'ın diplomasının sahte olduğu somut delillerle kanıtladım. Bu evrakta sahtecilik de dahil birçok suça girer. Ayasofya'nın ibadete açılması için yasa tasarısında bulundum. Bir gün birisi aradı ve teklifi geri çekmemi, eğer teklifi çekersem 'önümün açılacağını' söyledi. Ben de önümün açılmasını istemediğimi, bu teklifi bir Tarihçi olarak yaptığımı söyledim.
BAŞKANLIK SİSTEMİNDE VEBAL AKP'DE DEĞİL MHP'DEDİR
‘Cumhurbaşkanlığı sistemi’ adı altında Başkanlık sistemi getiriliyor. Bunun adı Başkanlık, başka bir şey değil. Yürütmeyle ilgili kararname çıkarabiliyorsa bunun adı başkanlıktır.123. madde değişince işin rengi şu oluyor; ülkede tüm bürokrasiyi, yargı organlarını, bütün devleti yöneten teknik bürokrasi de dahil bir kişinin eline veriyorsunuz.Yarın bu ülkenin içine düşeceği sıkıntının vebali kimdedir? Bunun suçlusu AKP olmayacaktır, MHP olacaktır. Türkiye'de MHP'nin iktidara gelmesi halinde birçok badireyi atlatacağına inanıyorum fakat bu politikalarla, tek adamlık rejimiyle ülke Baas rejimine dönecektir.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.12.2016 01:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Sukru Topkaya 2016-12-21 01:23:08

Helâl olsun sana sakın adresini verme seni de bozmasin lar ne olur

Avatar
T.C Salih Akbayır 2017-01-05 15:48:35

Sayın hocam size aynen katılıyorum.