ÇANKAYA'DA CEMAATÇİ İKİ İSİM...

Abdullah Gül tarafından verilen resmi akşam yemeğine cemaate yakınlığıyla bilinen iki ismin katılması dikkat çekti.

09 Nisan 2014 Çarşamba 10:38
ÇANKAYA'DA CEMAATÇİ İKİ İSİM...

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın; iktidar ile cemaat arasında yaşanan gerilim çerçevesinde Azerbaycan gezisi sırasında Gülen okullarını hedef aldığı bir süreçte, Çankaya Köşkü'nde Kenya Cumhurbaşkanı onuruna Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından verilen resmi akşam yemeğine cemaate yakınlığıyla bilinen iki ismin davet edilmesi, Ankara kulislerinde merak uyandırdı.

Erdoğan'a "Ağlama ve pişmanlık günün olacak" diye mesaj verdiği açıklamasının ardından Ak Parti'den istifa eden İzmir milletvekili İlhan İşbilen ile Kenya'daki Light Akademi Okulları Genel Müdürü ve Ömeriye Vakfı'nın Başkanı Bilal Karaduman'nın Çankaya Köşkü'ndeki resmi yemekte bulunmaları dikkat çekti.

Milliyet gazetesinin haberine göre; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'ye ülkesinden ilk kez ziyarette bulunan ve Afrika'nın sembol ülkelerinden biri olan Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta onuruna Çankaya Köşkü'nde bir akşam yemeği verdi. Yemeğe; Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye Kenya Parlamentolararası Dostluk Grubu Bağımsız İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, TİKA Başkanı Serdar Çam, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül, Türkiye'nin Nairobi Büyükelçisi Hüseyin Avni Aksoy, Kenya Light Akademi Okulları Genel Müdürü Bilal Karaduman, Nijerya, Sudan, Somali, Ruanda'nın Ankara büyükelçileri, işadamları ve işkadınları, akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

'AĞLAMA GÜNÜ OLUR" DEMİŞTİ
Çankaya Köşkü'nün yemeğine davet edilen ve katılan iki isim dikkat çekti. Bunlardan biri 17 Aralık operasyonunun ardından cemaate yakın bir milletvekili olduğu için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "tuzluk" olarak nitelendirdiği ve bu gelişmelerin ardından Ak Parti'den istifa eden milletvekillerinden biri olan İzmir milletvekili İlhan İşbilen idi. Cemaatin önde gelen isimlerinden biri olduğu iddia edilen İşbilen, 7 Şubat'ta Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Zulümler, takibatlar öyle bir noktaya ulaştı ki vekil olmama rağmen evime dinleme cihazı konuldu. Eşimin ve kız kardeşimin vakfına baskı yaptılar. Allahın bunlara mukabelesi de ağır olur. O gün birileri için de ağlama ve pişmanlık günü olacaktır. Bu aşamada artık AK Parti’de durmamın bir anlamı olmadığını düşünüyorum. AK Parti’den istifa ediyorum" demişti.

İkinci isim ise Kenya Light Akademi Okulları Genel Müdürü Bilal Karaduman oldu. Karaduman, Merkezi Kenya’nın başkenti Nairobi’de bulunan Ömeriye Vakfı’nın genel başkanı. Bu vakıf, Gülen Cemaati ile bağlantılı olarak değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanı Gül, 2009'daki Kenya ziyareti sırasında bu vakfa ait okulların resmi açılışını yapmıştı. Köşk'teki resmi yemeğe cemaate yakınlığıyla bilinen TUSKON'ndan temsilcilerin davet edilmemesi ise dikkat çekti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.04.2014 10:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol