Buyrun Size Başkanlığın İstikrarı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Sayıştay raporlarından mevcut yönetim sistemine gündeme dair çok önemli açıklamalar yaptı!

07 Kasım 2018 Çarşamba 23:34

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına 2018 Ampute Futbol Dünya Kupası'nda, dünya ikincisi olan Ampute Futbol Milli Takımını tebrik eden Karamollaoğlu Fenerbahçe Galatasaray derbisinde kalp krizi geçirerek vefat eden Koray Şener'e Allah'tan rahmet diledi. 

Karamollaoğlu, ABD'nin kendisini dünyanın efendisi, jandarması görmekten vazgeçmesi gerektiğini belirterek, "ABD'nin İran'a karşı yapılan anlaşmaları yok sayıp, ambargo uygulaması uluslararası hukuka aykırıdır. ABD kendisini dünyanın efendisi, jandarması görmekten vazgeçmelidir." dedi. Amerikan Temsilciler Meclisi'nde, iktidarın çoğunluğu kaybettiğini belirten Karamollaoğlu, "Artık Trump'ın karşısında çoğunlukta bulunan bir muhalefet var." ifadesini kullandı.

Sayıştay, 2017 yılı denetim raporlarını yayımlaması sonrası kamu kurum ve kuruluşlarındaki çok sayıda usulsüz işlem ve harcamalara tepki gösteren Saadet lideri, "Enflasyon rakamları açıklanıyor. TÜİK’de Başkan Yardımcısı görevden alınıyor. Sayıştay Raporu yayınlanıyor. Sayıştay’da Başkan Yardımcısı görevden alınıyor. Ülke öyle bir hale geldi ki yanlışı yapanlar değil de, açığa çıkaranlara görevden alınır hale geldi" açıklamasında bulundu.

 
Geçtiğimiz günlerde açıklanan Ekim ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Karamollaoğlu, "Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz her geçen gün derinleşmektedir. Uzun zamandır yaklaşan tehlikeli durum hakkında açıklamalar yapıyoruz. Ekonominin adeta damarı olan büyük firmalarımız bir bir konkordato ilan ediyor. Son olarak ise açıklanan Ekim ayı enflasyon rakamları durumun vehametini bir kere daha ortaya koydu. Ekim ayı enflasyon rakamı %25.24 son 5 aya bakacak olursak. Haziran: %15.39, Temmuz: %15.85, Ağustos: %17.90, Eylül: %24.52, Ekim: %25.24. Görüldüğü üzere enflasyon 2003'ten bu yana ilk kez %25'i aştı" dedi. 

İşte Karamollaoğlu konuşmasından satır başları; 

BAŞKANLIK ÜLKEYE İSTİKRAR GETİRDİ: "Başkanlık Sistemine geçişin en sihirli kelimesi şuydu; ülkeye istikrar gelecek. Gerçekten de ülkeye istikrar geldi. Başkanlık sistemine geçildiği günden beri enflasyon istikrarlı bir şekilde artıyor: Her ay bir başka rekor kırıyor. Vergiler, zamlar istikrarlı bir şekilde artıyor. İşsizlik istikrarlı bir şekilde artıyor. Faiz ödemeleri katlanarak istikrarlı bir şekilde artıyor. Bu istikrar Türkiye’yi uçuruma götürür.

SAYIN BAKAN EKONOMİ BİLMİYOR AMA EDEBİYATI ÇOK İYİ: Enflasyon rakamları ortadadır.  Ekonomide ki kötü gidişatın anlaşılması için rakamlara da ihtiyaç yoktur çarşıyı, pazarı dolaşın. Her gün yeni bir zamla karşı karşıya kalıyoruz. Peki enflasyonla mücadele etmesi gereken iktidar ne yapıyor. Ülkede kriz yok diyebilmek ve değişikliği abartmak için Sayın Bakan "Dolar 8.00 - 8.50'dan bu noktalara geldi" diye açıklama yapıyor. Sayın Bakan görülüyor ki ekonomi bilmiyor ama edebiyatı çok iyi. Sormak istiyoruz dolar 8 lirayı gördü de bizim mi haberimiz olmadı? Madem dolar düşüyor ve ekonomimiz düzeliyor iktidara çağrımızdır. Son 3 ayda yaptığınız bütün zamları geri çekin.

BACALI FABRİKA GİTTİ BACASIZ FABRİKA GELDİ: Son günlerde yaşadığımız bir başka traji komik olay ise iktidar partisinin Yozgat Milletvekilinin yaptığı açıklamadır. Sayın Vekil diyor ki; “Yakın zamanda açılışını yapacağımız Yozgat Cezaevinin inşaat alanında incelemelerde bulunduk. 4 bin kişinin yatacağı, 2.700 personelin istihdam edileceği bacasız fabrika gibi çalışacak cezaevinin hayırlı olmasını diliyorum..” Bacasız fabrika dedikleri; T Tipi kapalı ve açık cezaevi. Aynı Yozgat’ta, binlerce insanı ilgilendiren şeker fabrikası, nisan ayındaki özelleştirmede satılmıştı. Yozgat şeker fabrikasını 275 milyon liraya sattılar şimdi 110 milyon liraya Yozgat Cezaevi’ni yaptırıyorlar. Sadece Yozgat mı? Kırşehir şeker fabrikasını 330 milyon liraya satan hükümet, aynı Kırşehir’e KDV’si içinde 338 milyona cezaevi yaptırıyor. İşte bu iktidarın yatırım anlayışı bu. 

TÜRKİYE İCRA DAİRESİNİ KURDELA KESEREK AÇAN BİR HÜKÜMETLE YÖNETİLİYOR: Fabrika satmayı başarı, cezaevi açmayı yatırım sanıyorlar. Biz iktidardaki arkadaşları da anlıyoruz 16 yıl boyunca gerçek fabrika görmedikleri için, cezaevlerini fabrika zennediyorlar. Sadece 2017 yılında sözleşmesi imzalanan cezaevi inşaatı sayısı tam 44. Türkiye bugün İcra Dairesini tören düzenleyerek, kurdela keserek açan bir hükümetle yönetiliyor. Çok açık ve net bizim üretim anlayışımızla bu iktidarın üretim anlayışı arasında dağlar kadar fark var.  Biz fabrika, inavasyon, yapay zeka diyoruz onlar hapishane diyor. Türkiye’nin bu zihniyet ile düze çıkması ne yazık ki mümkün değildir.

 
ŞİMDİ GERÇEKTEN HORTUMLAMIŞLAR: Ülkemizin bir başka gündemi ise geçtiğimiz hafta açıklanan Sayıştay raporudur. Rapora bir göz gezdirirsek raporda yok yok. 100 km’de 63 litre yakıt yakan kurum araçları. Yasalara aykırı görevlendirmeler. Bir belediyenin Tayland’a teknik gezi düzenlemesi. Merak ediyoruz Tayland’a hangi teknolojiyi araştırmaya gittiler. 1 metre hortuma 78 lira ödenmesi. Eskiden yolsuzluklar için hortumlama tabiri kullanılırdı şimdi gerçekten hortumlamışlar. 33 kuruşluk oyuncak topa 60 lira ödenmesi. Enflasyon rakamları açıklanıyor. TÜİK’de Başkan Yardımcısı görevden alınıyor. Sayıştay Raporu yayınlanıyor. Sayıştay’da Başkan Yardımcısı görevden alınıyor. Ülke öyle bir hale geldi ki yanlışı yapanlar değil de, açığa çıkaranlara görevden alınır hale geldi. Halbuki bu raporları hazırlayanlara ödül verilmesi icap ederdi.

279 BİN GENCİMİZ ÖĞRENİM KREDİLERİNİ ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN İCRALIK: Cumhurbaşkanı Gençlik Zirvesinde yaptığı konuşmada, “Öğrencilerin burs konusunda ısrarcı olmamalarını kredi almalarını bedavacılığa alışmamalarını” tavsiye etti. Şimdi sormak istiyorum Türkiye’de gelecek ayın hesabını yapan öğrenci mi bedavacılığa alışıyor yoksa, Devletten ihale kovalayan yandaşlar mı? Devletten iş kovalayan partililer mi? Bankomat memurluğu yapanlar mı? Hiç işine gitmediği kadrolardan maaş alanlar mı? Bugün Türkiye’de 279 bin gencimiz öğrenim kredilerini ödeyemediği için icralık durumda. Devlet bu gençlere bedavacılığa alışmayın deme hakkına sahip değil. Eğitim ve öğretim hakkını tesis etmekle sorumludur.

ABD İran’a karşı yaptırımlarını hayata geçirdi. Hemen belirtelim ki bu yaptırım kararı hukuksuzdur. ABD kendisini dünyanın jandarması olarak görmekten biran önce vazgeçmelidir. Türkiye başta olmak üzere İslam ülkelerinin tamamı bu kararın karşısında olduklarını en güçlü şekilde ortaya koymalıdır. Fakat ne yazık ki karar karşısında özellikle iktidar yanlısı medya Türkiye yaptırımlardan muaf tutuldu diye tabiri caizse “zil takıp oynayacaklar” Bu hususta iktidar sahiplerine seslenmek istiyorum. Amerika’dan değil Allah’tan korkun. Herkes bilsin ki kıtalar ötesinden gelip kimsenin Ortadoğu’yu dizayn etme hakkı yoktur. Bu coğrafyanın kaderini bu coğrafyanın insanları belirleyecektir. Amerika ve dahi Küresel Emperyalizm değil" 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol