BÜTÇE TARTIŞMALARI EDEP SINIRINI AŞTI

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın sorusu ortalığı karıştırdı. AK Partili'lerin yanıtı 'Çüş' oldu.

20 Aralık 2011 Salı 12:54
BÜTÇE TARTIŞMALARI EDEP SINIRINI AŞTI

 

BDP'li Kaplan'ın bardak kırdığı, haraketli tartışmaların yaşandığı Meclis kürsüsü bu kez müstehcen sataşmaya sahne oldu.
TBMM Genel Kurulunda, 2012 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerde CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın sorusu tartışmaya neden oldu.
Hükümeti temsil eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e soru soran Tanal'ın ''Burada iktidar partisi milletvekilleri sanki samanlıkta bir şey yapar gibi ses çıkarıyorlar'' demesi tansiyonu bir anda yükseltti.
Meclis'te sesleri yükselen Ak Partili vekilller Tanal'a 'çüş' diye seslendi.
TUTANAKLARA GİRDİ...
Ergün'ün sorulara yanıt vermesinin ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP'li Tanal'ın sözlerinin tutanaklara geçtiğini belirterek, tepki gösterdi.
Birleşimi yöneten Başkanvekili Güldal Mumcu'nun, Tanal'ın sözlerinin uygun olmadığını belirterek, ''Yakışıksız bir söz'' ifadesini kullandı. Bu sırada bazı AK Parti'li milletvekilleri ''özür dilesin'' dedi.
Tanal, ''Samanlıkta iğne aramak diye bir atasözümüz vardır. Bilmiyorlarsa ne yapayım? Milletvekilleri çocukluk durumundan kurtulamamış. Lütfen bundan kurtulun'' diye konuştu.
'SÖZLERİNİ DÜZELT'...
Canikli'nin ''İğne aramakla ses çıkarmanın ne alakası var?'' demesi üzerine Başkanvekili Mumcu, Tanal'dan sözlerini düzeltmesini istedi.
Tanal, bunun üzerine, ''Benim aklıma gelen, size izah ettiğim gibi. AKP milletvekillerinin aklına başka bir şey geliyorsa, lütfen izah etsinler. Düşüncenizi okuyamam ki. AKP'lilerin düşüncesini bilemiyorum, açıklasınlar, ben de öğreneyim'' dedi.
Bu sırada AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, Tanal'a, ''Özür dilemek de bir erdemdir'' diye seslenirken, bazı Ak Parti'li milletvekileri ise ''utanın, utanın, sözlerini sana aynen iade ediyorum'' diye laf attı.
Başkanvekili Mumcu, Tanal'a, ''Sözünüz yakışıksız bir anlam ifade edecek tarzda anlaşılmıştır. Maksadınızın öyle olmadığını söylerseniz konu kapanmış olacak'' dedi. Bunun üzerine Tanal, amacı aşan bir söz söylemediğini belirterek, ''Gerçek niyetim tutanaklara geçtiği tarzdadır'' diye karşılık verdi.

tncyhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol