'BUNLARI BAŞBAKAN'A YEDİRECEĞİM'

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce açıklamalarının televizyon kanallarında yayınlanmamasına tepki gösterdi.

08 Ekim 2012 Pazartesi 09:19
'BUNLARI BAŞBAKAN'A YEDİRECEĞİM'

 YALOVA’da partisinin İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Yalancılık sizin ciğerinize işlemiş" sözlerine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce açıklamalarının televizyon kanallarında yayınlanmamasına tepki gösterdi. İnce, Başbakan Erdoğan’a, "Medya üzerinde baskı kurmaktan vazgeç" dedi. 

CHP Yalova İl Teşkilatı Danışma Kurulu’nun dün yapılan toplantısına katılan İnce, burada Başbakan Erdoğan'ın, "Yalancılık sizin ciğerinize işlemiş" sözlerine cevap verirken, Başbakan ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın Bodrum'daki buluşmalarının yayınlandığı gazete kupürlerini göstermişti.
Yalova'da bir restoranda bugün basın toplantısı düzenleyen CHP’li İnce, dünkü sözlerine ilişkin haberlerinin hiçbir kanalda yayınlanmamasına tepki gösterdi. İnce, Başbakan Erdoğan'ın 30 kanalda yayınlanan sözlerinde kendisine "Yalancı" dediğini, bunun üzerine "Yalancı ben değilim sensin" diyerek verdiği yanıtın hiçbir kanalda yayınlanmadığını belirterek şöyle dedi:
"Medya patronlarının cesur olmasını istiyorum. Teskere, Meclis'te görüşülürken, Başbakana, 'Geçmişte Esad'la tatil yaptın. Bugün kavga yapıyorsun' dedim. Başbakan meclis kürsüsüne çıkıp bana cevap veremedi. Daha sonra İstanbul'dan bana 'Yalancı' dedi. Dün bir basın açıklaması yaptım ve o toplantıda bulunan basın mensupları da açıklamalarımı geçti. Türkiye'nin hiçbir televizyonu buna yer vermedi. Böyle bir şey, böyle demokrasi olur mu? Recep Tayyip'in ileri demokrasisi böyle bir şey işte."
İnce, haberlerini kendi medyası üzerinden, Facebook ve Twitter'den yaptığını kaydederek, şöyle konuştu:
"Başbakan, 'Bodrum'da hem tatil, hem diplomasi' haberinin hesabını versin. Recep Tayyip'in söyledikleri mi, benim söylediklerim mi yalan. Buna çıkıp cevap versin. Bugün bir gazetede haber çıkmış, hiçbir televizyonda yok. Kanal kanal geziyor Başbakanın açıklamaları. 'Ana muhalefetin başı değil yani' diyor, 'yalancı' diyor. Benim cevabım ise hiçbir kanalda çıkmıyor. Başbakandan korkuyor mu bu televizyonlar. Medya patronları neredesiniz siz? Hitler Almanya’sında da önce Komünistleri, sonra sosyalistleri, sendikacıları aldılar. Sırayla en sonuncuya geldiğinde onların yanında duracak kimse kalmamıştı. Bir gün sıra, size de gelir. Herkes haddini bilecek bu memlekette. Böyle bir demokrasi olmaz. 30 kanalda birden ‘Yalancı’ diyecek. Ben bir kanalda bile buna cevap veremeyeceğim. Başbakan şunların hesabını versin; Hanımefendinin açıklamaları var. ‘Birlikte tatil yaptık’ diyor. Başbakan medya üzerine baskı kurmaktan vazgeçsin. Medya da cesur olsun. Bana yalancı diyenin cevabını yayınlama hakkımı kullandırsınlar bana. Böyle bir şey olmaz. İster yayınlayın ister yayınlamayın. Ben bunları haftaya meclis kürsüsünden AKP’ye ve Başbakana yedireceğim. Haftaya da bir teskere görüşülecek. Bunları meclis kürsüsünden nasıl yapacağımı herkes görecek. O zaman da kaçamayacak ve yayınlayacaklardır diye düşünüyorum."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol