'BUNLAR YAKINDA ÖCALAN'I DA MYK'YA ALIRLAR...'

AK Parti Kongresi’nde, Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani kürsüye çıkarken 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları atıldı. MHP'li Oktay Vural ise, "Bunlar yakında Öcalan'ı da MYK'ya alırlar..." dedi.

01 Ekim 2012 Pazartesi 10:04
'BUNLAR YAKINDA ÖCALAN'I DA MYK'YA ALIRLAR...'

 Barzani’nin 'Kendi özgürlükleri için mücadele eden tüm güçleri destekliyoruz' temennisinin ardından salonda soğuk rüzgarlar esti. Ancak Barzani’nin Suriye halkından bahsettiği bir sonraki cümlesinde anlaşıldı.

Ak Parti Kongresinde Kürtçe de konuşuldu. Kongrede Kürtçeyi Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani kullandı.
Barzani’yi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da dinledi. Erdoğan, Mısır ve Kırgızistan Cumhurbaşkanları’nın konuşmalarının ardından salondan ayrılmıştı. Ancak Barzani konuşmaya başlamadan hemen önce salona döndü.
Erdoğan’ın, üzerindeki spor kıyafeti çıkarıp, takım elbise giymesi de dikkat çekti.
Barzani kürsüye çıktığı sırada, tribünlerden uzun süre “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları atıldı. Salon, Mesud Barzani’nin “sorunlar silahla çözülmez” mesajını ve AK Parti iktidarının yaptığı Kürt açılımına yönelik övgülerini de alkışlarla karşıladı.
Barzani konuşmasında bir ara “kendi özgürlükleri için mücadele eden tüm güçleri” destekliyoruz dediğinde, salonda bir sessizlik oldu. Ancak Iraklı Kürt liderin, bu sözleri Suriye için söylediği bir sonraki çeviri sırasıda ortaya çıktı. Barzani, “Suriye halkının mücadelesini destekliyoruz. Suriye halkına kucak açan Türkiye’yi çok takdir ediyoruz. Türkiye, aynı zamanda Iraklılar’a da kucak açmıştı” dedi. 
Barzani konuşmasını bitirdiğinde, Erdoğan yerinden kalktı, Barzani’nin yanına kadar giderek, elini sıktı, kendisini tebrik etti. 
AK Parti kongresinde en büyük alkışı, hep Hamas lideri Halid Meşal aldı. Adı anons edilerek salona tanılırken de, konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilirken de kongrede hazır bulunan AK Partililerin coşkulu alkışlarıyla karşılandı. Meşal’in her cümlesinin ardından da salonun coşkulu tepkisi devam etti. 
MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Mesud Barzani’nin AK Parti Büyük Kongresi’nde onur konuğu olmasına tepki gösterdi. MHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İstişare Toplantısı’nda konuşan Vural şunları söyledi: “Bu milletin oylarını alan bir Başbakan’ın, Öcalan’dan medet umduğu bir dönemi yaşıyoruz. Kundaktaki bebeleri öldüren, askeri, polisi öldüren, Foça’daki köylüleri öldürenlerle Türkiye Cumhuriyeti Başbakan’ı nasıl olur da muhatap olur. Bu milletin evlatlarının oyunu alanların yaptığı kurultaylarda, askerine, polisine kurşun sıkanları besleyenlerin, Barzaniler’in onur konuğu olarak ne işi var? Yakında Öcalan’ı da Merkez Yönetim Kurulu’na alırlar.” 

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol