'Buna da Başörtülü Bacımı Taciz Ettiler Diyecek misin?'

Ankara’da Üniversite öğrencisi Merve Demirel’in polis tacizine uğramasını CHP Meclis gündemine taşıdı.

19 Şubat 2019 Salı 15:06

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Merve Demirel’in de dahil olduğu toplam üç kişiye daha açıklama yapmaya başlar başlamaz polis müdahalesi olduğunu belirtti.

“MERVE DEMİREL İÇİN DE ‘BENİM BAŞÖRTÜLÜ BACIMI TACİZ ETTİLER’ DİYECEK MİDİR”

Antmen, 21 yaşındaki Merve Demirel’in, polis aracına bindirilirken bir erkek polisin elle cinsel saldırısına maruz kaldığının açık şekilde görüntülerde yer aldığını belirterek “Herhangi bir ispat, belge, görüntü ve delil bulunmamasına rağmen gezi eylemleri sırasında İstanbul Kabataş’ta gezicilerin bir kadını taciz ettiği iftirası üzerine ‘Benim başörtülü bacımı taciz ettiler’ diyenler; görüntüsü ve belgesi olan bu tacize karşı başörtülü Merve Demirel için de ‘Benim başörtülü bacımı taciz ettiler’ diyecek midir?” diye sordu.

“HUKUKİ VE İDARİ SORUŞTURMA AÇILMIŞ MIDIR”

Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

– Görüntülere yansıdığı şekilde Merve Demirel’i açık biçimde taciz eden polis memuru kimdir? Hangi birimde görev yapmaktadır? Bu polis halen görevine devam etmekte midir?

– Yaşanan taciz olayıyla ilgili herhangi bir hukuki ve idari soruşturma açılmış mıdır? Varsa ne aşamadadır?

– Olay ve gözaltı esnasında Merve Demirel’e neden bir kadın polis müdahale etmemiştir?

– Bahsi geçen polis memuruyla ilgili daha önce bu ve benzeri nedenlerle ilgili şikayet bulunulmuş mudur? Varsa bunlar nelerdir?

– Herhangi bir ispat, belge, görüntü ve delil bulunmamasına rağmen gezi eylemleri sırasında İstanbul Kabataş’ta gezicilerin bir kadını taciz ettiği iftirası üzerine “Benim başörtülü bacımı taciz ettiler” diyenler; görüntüsü ve belgesi olan bu tacize karşı başörtülü Merve Demirel için de “Benim başörtülü bacımı taciz ettiler” diyecek midir?

TAYAD eyleminde gözaltına alınırken, polisin cinsel tacizine uğrayan Merve Demirel, tacizin aynı zamanda işkence olduğunu dile getirerek, “Haysiyetsizleştirilen ben değilim, tacizci polistir” demişti.

AKP’nin “başörtüsü” konusunda iki yüzlü bir politika izlediğini belirten Demirel “AKP, siyasi söylemlerini din üzerinden, başörtüsü üzerinden geliştiriyor. 28 Şubat sürecinden sonra başörtülü kadınların çok daha rahat yaşayabileceklerini söylüyor. Madem başörtülü kadınlara böyle bir güvence veriliyor, polisler tarafından yaşadığım tacize karşı da bir şey yapmalı, polis hakkında işlem başlatmalı” diye konuşmuştu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol