'BU YÜZYILLIK BİR PROJE...'

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "Suriye’de, ABD ile Rusya’nın Kürt devleti kurma yönünde anlaştığını bir yıl önce yazmış ve İngiliz arşivinden aldığım bir haritayı paylaşmıştım. Ne işe yaradı? Hiç. Tekrar yayınlıyorum. Bu yüz yıllık bir proje" dedi.

01 Aralık 2015 Salı 16:15
'BU YÜZYILLIK BİR PROJE...'

 MHP’nin tarih profesörü milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Rus uçağının düşürülmesinin ardından, dikkat çeken bir haritayı yeniden gündeme taşıdı. İngiliz arşivinden aldığını söylediği haritayı sosyal medya hesabından paylaşan Halaçoğlu, ardından da şunları yazdı:

"Suriye’de, ABD ile Rusya’nın Kürt devleti kurma yönünde anlaştığını bir yıl önce yazmış ve İngiliz arşivinden aldığım bir haritayı paylaşmıştım. Ne işe yaradı? Hiç. Tekrar yayınlıyorum. Bu yüz yıllık bir proje. Siz tarih boyunca size dost olmamışlarla yola çıkarsanız başınıza çok bela gelir. Bu konuyu mecliste de dile getirmiştim. Kırmızı bölge İngiliz kontrolünde, sarılar Rusya, diğerleri Fransız, İtalya, Yunanistan ve Ermenistan. O günden bugüne değişen yok."

'BU YENİ BİR HAÇLI SEFERİ DEĞİL Mİ?'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştiren Halaçoğlu, "Esad'a 'Diktatör' diyerek ABD ile işbirliği yapan, BOP'un eş başkanı olduğunu söyleyerek Müslümanlar'ın birbirini kırmasına vesile olan kim? Bugün Suriye'de meydana gelen olaylar kimin eseri? Esad'a 'Diktatör' diyen Erdoğan neden Suudi Arabistan'la birlikte? Onlar daha mı az diktatör? Bundan 4 yıl önceki Suriye mi Türkiye açısından daha iyi, bugünkü mü? Sadece bunu düşünmek ve değerlendirmek bile, yönetenler hakkında karar vermeye yeterli. Bu konuda suç kimde? Herhalde bazı kimseler yine bizi suçlayacaktır. Fazlasına gerek var mı? Bu yeni bir haçlı seferi değil mi?" dedi.






'KEŞKE HERKES BİR KEZ KUR'ANIN MEALİNİ BİR OKUSA'

Halaçoğlu, paylaştığı haritaya yönelik kendisini eleştirenlere de sert çıktı. Halaçoğlu, şunları söyledi:

"Bir harita yayınladım ama yorumların çoğuna bakıyorum da Cenab-ı Allah'ın Kuran-ı Kerim'inde 'İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizi helâk eder misin Allahım' ayetinin yerini bulduğunu görüyorum. Keşke herkes bir kez Kuran'ın mealini bir okusa, belki bazıları daha akl-ı selimle hareket eder."
Cafer ZENGİN/KAYSERİ

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.12.2015 16:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol