'BU ÜLKEDE YAŞAMANIN BEDELİ DAHA AĞIR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, " Artık bu ülkede yaşamanın bedeli daha ağır. Bu nedenle artık işimiz daha çok, derdimiz daha fazla" dedi.

03 Eylül 2016 Cumartesi 20:25
'BU ÜLKEDE YAŞAMANIN BEDELİ DAHA AĞIR'

BURSA’da Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, "Artık bu ülkede yaşamanın bedeli daha ağır. Çünkü şehitlerimizin kanı, gazilerimizin üzerimizde hakkı var. Yetim kalan çocukların, dul kalan kadınların ahdi var. Bu nedenle artık işimiz daha çok, derdimiz daha fazla" dedi.
Merkez Osmangazi İlçesi Nalbantoğlu Mahallesi'ndeki KADEM’in Bursa Şubesi’nin açılış törenine katılan KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, KADEM’in derdi çok, vakti az, hedef sahibi kadınların, işlerinden artırdıkları zamanı toplum hizmetine sunma gayreti içinde olanların kurduğu bir dernek olduğunu söyledi. 

Türkiye'nin Ak Parti'nin iktidarda olduğu 14 yıldır çok önemli bir sosyal dönüşüm gerçekleştirdiğini ileri süren Sümeyye Erdoğan Bayraktar, "2002 ile mukayese ettiğimizde birçok alanda kadın varlığının çok daha etkin olduğunu görüyoruz. İş dünyasında kadın varlığı, dikkat çekici biçimde artmıştır. 2003'te 114 bin olan kadın yönetici sayısı, 2016'da yüzde 82'lik artışla 208 bine ulaşmıştır. Kadın girişimciliği, inanılmaz bir artış göstermiştir. Kadınların yüksek öğretimde okullaşma oranı, yüzde 13'ten yüzde 40'lara çıkmıştır" dedi.

"15 TEMMUZ BİR MİLAT"

15 Temmuz günü Türkiye'nin çok önemli bir sınavdan geçtiğini söyleyen Sümeyye Erdoğan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, adeta bir beka sorunu ile karşı karşıya geldi. İstiklalimize kast eden bir darbe girişimi yaşadık. O geceye dair hepimizin tabii ki farklı hikayeleri var. Allah bir daha böyle bir geceyi bize yaşatmasın. Neyse ki milletimizin engin feraseti ve cesaretiyle bu işin üstesinden geldik. Bu ülkede adeta yeniden doğduk. 15 Temmuz hepimiz için bir milat, kurumlarımız için yeni bir evredir. Artık bu ülkede yaşamanın bedeli daha ağır. Çünkü şehitlerimizin kanı, gazilerimizin üzerimizde hakkı var. Yetim kalan çocukların, dul kalan kadınların ahdi var. Bu nedenle artık işimiz daha çok, derdimiz daha fazla. Hainlerin açtığı gediği bizler yeniden onaracağız. Her alanda ülkemizi ve milletimizi yüceltecek işler yapacağız. Hepimiz buna memuruz. 15 Temmuz gecesi kadınlarımızın duruşu, hepimiz adına bir gurur vesilesidir. Tankların karşısına dikilen kadınlarımızın cesaretini kutluyorum. 15 Temmuz'da bir destan yazılmışsa kadınlarımız, bu destanın kahramanlarıdır. Bu onur, yiğit erkekler kadar cesur kadınlarımıza da aittir." 

Konuşmanın ardından yeni temsilciliğin açılış kurdelesi Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Bursa Valisi İzzettin Küçük, KADEM Genel Başkanı Emine Sare Aydın Yılmaz tarafından kesildi.

Edip TEKİN-Faruk KAHRAMAN/BURSA

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
gültn gürtürk 2016-09-03 20:57:02

Kadıncinayetlerinin arttığı bir ülkede ,çocukların dahi ...istismar edildiği ülke milli değerlerinin yavaş yavaş yok edildiği el etek öpme yarışının kuvvetlendiği,,, eğitimin , adaletin taraflılığı............yaşam kalitesinin yavaşça yokolduğu bir ülkede .........yaşamak bedeli de elbet ağır olur hissedersen