'Bu Ülkede Eşşekler Gibi Sessizce Yaşayacaksınız'

Ankara 9'uncu Sulh Hukuk Mahkemesi'nin Türk Kızılayı'na kayyum atadığı Binali Yıldırım'ın kardeşi İlhami Yıldırım halkı tehdit ederek "Ya bu ülkede sessizce yaşayacaksınız ya da eşek gibi gideceksiniz" demiş.

12 Aralık 2018 Çarşamba 23:51

Ankara 9'uncu Sulh Hukuk Mahkemesi, bugün verdiği kararla Türk Kızılayı'nı olağanüstü genel kurula götürmek üzere Adalet Bakanlığı Müşaviri Mekan Sarıkaya, Kızılay Ankara İl Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu ve Kızılay İstanbul İl Başkanı İlhami Yıldırım'ı kayyum atadı. Mahkeme, olağanüstü genel kurulun yapılıp sonlandırılması için de tedbir kararı verilmesine hükmetti. Mahkeme kararında, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 345'inci maddesi uyarınca tebliğ tarihinden itibaren 2 hafta süre içinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde isnaf yolunun açık tutulduğu belirtildi.

TÜRK KIZILAYI İSTANBUL ŞUBESİ 'AİLE ŞİRKETİNE DÖNDÜ'

İlhami Yıldırım’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı’nın Yönetim Kurulu’nda Yıldırım ailesinin üyeleri ya da AKP’yle bağlantısı olan isimler yer alması daha önce gündeme gelmiş ve İstanbul Şubesi'nin "bir aile şirketi" gibi olduğu ifade edilmişti.

İLHAMİ YILDIRIM VATANDAŞI TEHDİT ETMİŞTİ

İstanbul Okmeydanı'nda Berkin Elvan ve Soma anmasına yönelik polis müdahalesinin ardından çıkan olaylarda polis tarafından açılan ateş sonucunda Cemevi'nde bir cenaze törenine katılan 30 yaşındaki Uğur Kurt hayatını kaybetmiş, Binali Yıldırım'ın kardeşi İlhami Yıldırım'da Twitter'dan şu sözlerle halkı tehdit etmişti:

"Eğer arpanız fazla geldiyse o arpayı önünüzden almayı da biliriz. Arpa taşıyanları da biliriz. Ya bu ülkede eşek gibi sessizce yaşayacaksınız ya da defolup gideceksiniz. Sizlere her kim destek oluyor, yüz veriyorsa da şerefsizdir. Biz bu ülkeyi molotofla, tabancayla, havai fişekle, taş sopayla değil, Nene Hatunlarla, yırtık ayakkabıyla savaşarak kurduk. Size mi vereceğiz"

Gelen tepkiler üzerine önce Twitter hesabını kapatmış daha sonra ise hesabını açan Yıldırım, tweetlerini dışarıya kapatarak profilini gizlemişti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol