'BU SAYGIDA KUSUR ETMEKTİR'

Küba'nın Ankara Büyükelçisi, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın Arjantinli devrimci Che Guevara için 'katil ve eşkıya' demesini saygısızlık olarak değerlendirdi.

30 Ağustos 2016 Salı 13:13
'BU SAYGIDA KUSUR ETMEKTİR'

Büyükelçi Alberto Gonzales Casals, "Küba'nın en büyük düşmanları bile böyle bir ifade kullanmadı" dedi. Hürriyet'e açıklama yapan Casals şunları söyledi:

Kibarca aydınlığa kavuşturulsun

"Bu nedenle çok şaşkınız. Aynı görüşleri paylaşmayı beklemiyoruz. Ancak sembollerimize saygı gösterilmesini talep ediyoruz. Che Guevara sadece Küba değil, Latin Amerika'nın siyasi ve tarihi mirasının parçasıdır. Birçok Türk vatandaşından destek telefonları aldık. Che Guevara için 'infazlar yaptığı bir katil kişilik' dediğiniz zaman onun Küba devrimi için mücadelesinden bahsetmiş oluyorsunuz. Bu da saygıda kusur etmektir. Che Guevera'ya 'katil' diyerek, benim Devlet Başkanıma da aynı ifadeyi kullanmış oluyorsunuz. Kibarca bu açıklamanın aydınlığa kavuşturulmasını istiyoruz. Ancak Meclis Başkanı'nın henüz makamına ulaşamadım.

Che, Atatürk'ün kitaplarını okurdu

Türk halkı her zaman Che Guevara'yı takdir ediyor. Meclis Başkanı'nın 'katil' ve 'eşkıya' olarak bahsettiği Che Guevara, Atatürk'ün kitaplarını okuyordu. Meclis Başkanı'nın yanlış anlama ya da tarih hakkında yanlış bilgisi üzerine bu açıklamayı yaptığına inanmak istiyorum. Che Guevara için 'katil', 'eşkıya' demek tarihi yanlış okumaktır."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol