BU PAZAR SEÇİM OLSA KİM KAZANIR?

Bir seçim anketi daha! Bu pazar seçim olsa AK Parti, CHP ve MHP'nin oyu yüzde kaç?

24 Nisan 2011 Pazar 15:23
BU PAZAR SEÇİM OLSA KİM KAZANIR?

Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi, 19-21 Nisan tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Erzurum, Diyarbakır, Trabzon olmak üzere toplam 8 ilde bir kamuoyu araştırması gerçekleştirdi

1.628 kişiyle telefonla görüşme yöntemi ile yapılan anketin sonucunda partilerin oy oranları:

AK Parti: Yüzde 51,2

CHP: Yüzde 28,8

MHP: Yüzde 10.7

BDP: Yüzde 4,3

Anket sonuçlarını analiz eden Andy-Ar başkanı Faruk Acar şu değerlendirmeleri yaptı;

"12 Haziran'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerine 50 gün kala yaptığımız son araştırmada seçmeninAK PartiveCHPetrafında kutuplaşmaya gittiği gözlemlenmektedir. Her iki parti de ANDY-AR'ın 12 Haziran seçimleri sürecinde yaptığı araştırmalarda en yüksek orana yükselmiş durumda. Son araştırmamızda oranı yüzde 51,2 çıkan AK Parti 22 Temmuz 2007 seçimlerinde aldığı oyun üzerine çıktığı gibi yüzde 50 hedefini de aşmış durumda. Bu sonuç,12 Eylül2010'da yapılan Anayasa referandumundan çıkan yüzde 58'lik ‘evet' oylarının büyük bir bölümünün AK Parti'de toplandığı anlamına gelmektedir.
Diğer taraftan Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olmasından sonra keskin değişimlere sahne olan CHP'nin oyları da sandık günü yaklaştıkça yükselişe geçmiş durumda.
CHP, geçen ay yaptığımız araştırmada 26,8 oranında çıkan oylarını bu araştırmada yüzde 28,8 oranına yükseltmiş durumda.
Referandumdan çıkan ‘Hayır' oylarının bir bölümünün de CHP'ye kayma yaptığı yorumuyla birlikte sosyal demokrat seçmenin CHP'yi bu seçimlerde çatı parti olarak gördüğünü söylemek mümkün. Her iki partinin de oylarını dikkat çeken oranlarda yükseltmesinden çıkan sonuç ise: Seçmenlerin AK Parti ve CHP etrafında merkez sağ ve merkez sol olarak bütünleştiğini ortaya koymaktadır. Diğer taraftan, son dönemde AK Parti aleyhine olumsuz sonuçlar doğuracağı düşünülen olaylardan seçmenlerin etkilenmediğini de görmekteyiz."





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol