'BU KABUL EDİLEMEZ...'

Avrupa Parlamentosu AP Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda, ABHaber’e CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile aralarında yaşanan gerginliğe açıklık getirdi.

16 Mayıs 2013 Perşembe 12:04
'BU KABUL EDİLEMEZ...'

 BHaber sitesinde yer alan habere göre Swoboda, 

"Erdoğan, Suriye halkına yönelik savaş ve teröre devam eden Esed'le kıyaslanamaz. AP Sosyalist Grubu Esed’ın Suriye politikasına karşıdır. Ve biran önce yönetimi bırakmasını istiyoruz. Sivilleri katleden bir diktatörün Erdoğan ile kıyaslanması bizim savunduğumuz ilkelere tersdir. Erdoğan’ı eleştirebilirsiniz, Erdoğan halkın oyuyla iktidara gelmiş birisi. Kabul etsek veya etmesek de halkın oylarına anlayış göstermek durumdayız. Erdoğan’ın politikasını kabul etmeyebilir eleştirebilirsiniz. Ama diktatörle halkın oyuyla gelen arasında büyük fark olduğunu bilmemiz gerekiyor. Ayrıca AP Sosyalist Grubu’nun Esed ile ilgili duruşu ve politikası belli. Bizim içim Esed eli kanlı bir diktatördür. Biran önce yönetimi bırakmalıdır. Esed ise halkın oyuyla iktidara gelen birisi değil. İki lider arasında büyük fark var. Bunu zaten yazılı açıklama yaparak ortaya koyduk. Erdoğan'ı Esad'la kıyaslayan herhangi bir açıklama bizce sadece yanlış anlamadır" dedi.



CHP'DEN AÇIKLAMA İSTEDİK

Swoboda, "Kılıçdaroğlu’nun Esed - Erdoğan kıyaslamasını öğrenince CHP’den konuyla ilgili açıklama istedik. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamayı geri çekmesini veya düzeltmesini istedik. Danışmalarımız bu çerçevede bir formülasyon bulmaya çalıştı. Ama olmadı. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamayı geri çekmeyice önceden planlanan ikili görüşmemiz gerçekleşmedi. CHP Genel Başkanı bizim misafirimiz olarak buraya geldi. Grubumuza hitap etti. Logomuzun önünde böyle bir açıklamayı kabul edemeyiz. Sosyalist Grup bu konuda farklı görüşe sahip olduğu için tavır göstermek amacıyla Kılıçdaroğlu ile görüşmek istemedim. Kılıçdaroğlu, AP Sosyalist Grubu logosu önünde Esed Erdoğan kıyaslamasını yapmasını kabul etmemiz mümkün değil. Misafirsiniz kurallara uymak zorundasınız. AP Sosyalist Grubu’nun kuralları belli" dedi.



CHP BÖLÜNMÜŞ DURUMDA

Konuşmasının devamında Swoboda, "Şimdi bakın CHP’nin Türkiye’yi ileriye götürmesi modern Türkiye için çalışması lazım. Gerilerde kalmaması lazım. CHP bölünmüş durumda. Türkiye’yi açıklığa kavuşturmak lazım. Türkiye’yi daha demokratik, Kürt sorunun çözüldüğü bir noktaya çekmek lazım. Kürt sorununun barışçı yollardan çözülmesi lazım. İç savaşa dahil olucu bir görüntü vermek iyi bir yöntem değil. CHP Türkiye'nin sorunlarının çözümü noktasına daha aktif olmalı engelleyici bir görünüm vermemeli. Kılıçdaroğlu yeni CHP için aslında çok çalışıyor. Bunu denedi. CHP’deki sorunları çözmeye çalışıyor. AP Sosyalist Grubu olarak bizim savunduğumuz değerler ve prensipler var. Bunlardan ödün veremeyiz. Dayanışma, sosyal değerler vs…CHP’nin iktidara gelmesi lazım. Bunun için ileriye bakan Türk halkını yanına çeken bir parti olmalı. Sonuçta şu soruyu sormak lazım. Eskisi gibi kalıp yola mı devam edeceksiniz. Yoksa ileriye bakan bir parti olarak mı yolunuza devam edeceksiniz. Eğer eskisi gibi yola devam edeceksiniz. İktidara gelmenizin çok zor olduğunu görmeniz gerek. Sonuçta CHP eğer iktidara gelmek istiyorsa değişmeli. Bu değişimi de CHP kendisi yapmak zorunda. CHP’nin yeni Anayasa ve Kürt sorunun çözümlenmesinde öncü rolü oynaması gerekiyor. Geçmişe değil ileriye bakan CHP’ye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum" dedi. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.05.2013 12:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol