BU DA 'TAŞIMALI' AÇILIŞ...

Erdoğan’ın katılacağı açılış töreni için Orman ve Su İşleri Bakanlığı personeli törenden saatler önce servis araçlarıyla spor salonuna taşındı.

12 Aralık 2013 Perşembe 12:08
BU DA 'TAŞIMALI' AÇILIŞ...

 Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yıllarca tamamlayamadığı ve devletin sırtına yüklediği metro inşaatında inceleme yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, 2 saat sonra katıldığı toplu açılış töreninde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yapması gereken projeleri devlete yaptırmakla eleştirdi.

 
Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 113 farklı çalışmasıyla ilgili açılış törenine katıldı. Açılış töreninde dikkat çeken isim ise eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan oldu. Kutan, Erdoğan ile birlikte açılış töreninde sahnede yerini aldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda çalışan personel, törenden saatler önce servis araçlarıyla Ankara Arena Spor Salonu’na taşındı. Bakanlığa bağlı kurumlara asılan “Tüm personel 11.12.2013 tarihinde dev proje açılış törenine gidileceğinden yemekhanemiz 11.00’de açılacaktır” duyuruları dikkat çekti.
 
Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Ankara’daki birimlerin dışında Bolu, Kastamonu, Çorum, Çankırı, Amasya’dan da bakanlık personelinin açılışa zorla getirildiklerini belirten Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, bakanlık hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Durmuş, “Amirlerin böyle bir emir verme hakkı yoktur. Bu aynı zamanda kamu hizmetlerinin aksaması anlamına da gelir. Bu nedenle savcılığa Orman ve Su İşleri Bakanlığı için suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu. Törenden iki saat önce, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin tamamlayamayarak devlete devrettiği Batıkent-Sincan metrosunda deneme sürüşü yapan Erdoğan, törende CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yüklendi.
 
Başbakan Erdoğan, salondan İzmir’deki açılış törenine yapılan canlı bağlantı sırasında, belediyenin yapması gereken arıtma tesisini yapamadığını ve bu nedenle hükümet olarak kendilerinin projeyi üstlendiklerini söyledi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.12.2013 12:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol