"BU BİR LİNÇ KAMPANYASIDIR..."

Fenerbahçe yönetimi Aziz Yıldırım'ın gözaltına alınmasının ardından ilk kez basının karşısına çıktı. Yönetim adına açıklamayı Nihat Özdemir yaptı. İşte Özdemir'in konuşmasından satır başları:

09 Temmuz 2011 Cumartesi 18:09

 Sadece Fenerbahçe olarak değil, tüm Türk futbolu adına zor bir süreçten geçiyoruz. Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım gözaltında. 

Fenerbahçe yöneticisinden taraftarına Türk adaletine sonsuz bir güven duymaktadır. Adli sürecin adil bir biçimde sonlanmasını beklemektedir. 

Yüce Türk adaletinin 104 yıllık tarihe sahip, 25 milyon taraftara sahip kulübümüz hakkında en doğru ve hızlı kararı vereceğine inanıyoruz. 

Başkanımız ve yöneticilerimizin gözaltına alındığı Pazar gününden bu yana saygıyla süreci takip ettik. 

Sürece saygı duyuyoruz. Ancak belirli bir kesimin, kesinleşmemiş kararlar üzerinden yargısız infazlarını kabul etmiyoruz. 

Soruşturmanın gizliliği ilkesi her geçen gün artarak ihlal edilmektedir. 

F.Bahçe'ye yönelik linç kampanyasının hukuki durumu içler acısıdır. Gizlilik esas olmasına rağmen, halkla ilişkiler kampanyası gibi, kirli bilgiler kesinleşmiş gibi taktim etmekteler. Yorumcular da yargılamadan infaz etmekteler. 

Bu kadar kuvvetli delillerin olduğunun iddia edildiği bir süreçte böyle bir kampanyaya neden gerek duyuluyor. Soruşturma sadece Fenerbahçe'ye yönelik olmadığı halde neden sadece kulubümüze yönelik yayın yapılıyor. 

Bu durum 25 milyon taraftarımızda infial yaratmaktadır. Bu yargısız infaz sürecini kınıyoruz. 

Adaletin herkes için bir gün lazım olacağını hatırlatarak, gizlilik ilkesinin daha fazla ihlal edilmemesini istiyoruz. 

Türkiye Futbol Federasyonu'nun da aklı selim karar vereceğinden şüphemiz yoktur. Sadece F.Bahçe'yi değil tüm Türk sporunu etkileyecek, toplumsal infiale neden olacak bir konuda acele bir karar vermektense, hukuk süreci konusunda kararlarını vermelidirler. 

Daha iddianamenin bile yazılmadığı bir süreçte, kulubümüzün Şampiyonlar Ligi'ne katılması veya ligden düşürülmesine karar vermek TFF gibi bir kurumun ciddiyetiyle bağdaşmaz. 

Geri dönüşü olmayan bir kararın verilmesi halinde Türk sporunun zarar göreceği aşikardır. 

Tüm spor kamuoyuna 14 Nisan 2011'de yürürlüğe giren yasanın çıkması adına kanun yapıcılar ile en çok istişare eden Sayın Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu olmuştur.

Başkanımız ve yöneticilerimize yönelik suçlamalara inanmıyoruz ve inanmak istemiyoruz. 

Sayın Cumhurbaşkanımız dahi rahatsızlıklarını dile getirdiği tutukluluk sürelerinin bu davada yaşanmamasını diliyoruz. 

Önce Aykut Kocaman sonra da Alex'in belirttiği kulübümüzün kazandığı 18. şampiyonluk, futbolcularımızın helal terleri ile kazanılmıştır. 

Futbolcularımızın emeklerini, terlerini yok saymaktadırlar. Yıkmak kolay, inşa etmek zordur. 

Nihat Özdemir toplantı sonunda soru kabul etmedi. 





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol