'BU BİR DİKTATÖRLÜK PROJESİDİR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, AKP ile MHP’nin TBMM’ye sunmaya hazırlandıkları düzenlemenin kamuoyuna yansıdığı biçimiyle demokratik değil, diktatörlük projesi olduğunu söyledi.

06 Aralık 2016 Salı 00:29
'BU BİR DİKTATÖRLÜK PROJESİDİR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, yeni Anayasa tasarısı ile ilgili açıklama yaptı.“Devletin bütün güçlerini tek elde toplama projesi. Bu sistemin tek adama, tek adam rejimi diktatörlük projesidir” diyen Tezcan, CHP’nin başkanlığa karşı hazırlıklarını tamamladığına dikkat çekti. Tezcan, AKP'nin tabanında başkanlık sisteminin tamamen kabul görmeyeceğini düşündüklerini ifade etti.
Buna göre, CHP,  ‘Parlamenter sistemden kaynaklı bir anayasa sorunu yoktur; anayasayı işletmeyen bir cumhurbaşkanı ve hükümet sorunu vardır’  tespitine yer verdiği 12 Kasım Anayasa Çalıştayı’nda belirlediği ilkeleri şimdiden örgütlerine anlatmaya başladı.  Bundan sonraki süreçte başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere dört bir tarafı dolaşacaklar.
“Tabanın tamamen evet diyeceğini düşünmüyoruz”
CHP Genel Başkanı Tezcan’ın T24’e değerlendirmeleri şöyle:"AKP tabanının tamamen evet diyeceğini düşünmüyoruz. Şu ana kadar kamuoyuna yansıdığı biçimiyle burada demokratik bir proje yok, bu bir diktatörlük projesi. Devletin bütün güçlerini tek elde toplama projesi. Bu sistemin tek adama, tek adam rejimi diktatörlük projesidir. Onunu için biz,  bir rejimi değişikliğinin tartışılmadığını söylüyoruz."
“Karşı çıkacağız”
Demokrasiye güçlendirmesi gereken Türkiye’nin bütün demokratik rejim tercihlerinden vazgeçip anayasal olarak da otoriter rejim tercihini yapması demektir. Biz CHP olarak parlamentoda, alanlarda kamuoyunun karşısına çıkacağız.
Mitingler yapılacak
"Mitingiler yaparak,  bütün demokratik yöntemlerle Türkiye’nin her bölgesinde, salon toplantıları, örgütlerimiz bu konuda kampanya yürütecek şekilde donatacağız. Milletvekilleri, örgütlerimiz genel merkez, genel başkanımız dört bir yanda dayatılacak diktatörlük projesine hayır diyeceğiz. MHP’nin içinde  bize destek olacağını parlamento içinde ve dışında  böyle bir dayatmaya angaje olacağını sanmıyorum."
“Toplum tabanında başkanlık rejimi isteği yok”
"AKP tabanının tamamen evet diyeceğini düşünmüyoruz. Parti yönetimlerinin tercihlerinin arkasında bütün seçmenlerin sürükleneceğini düşünmüyoruz. Yani toplumun tabanında bir başkanlık  rejimi isteği yok;  vatandaş bu hükümet sistemiyle o kadar meşgul değil."
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.12.2016 13:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol