BU AFİŞ ORTALIĞI KARIŞTIRDI

AK Parti Elmalı İlçe Başkanı Ümit Öztekin, ilçe başkanlığı binasındaki reklam panosuna asılan afişte hiçbir kişi ya da kurumu incitmek veya rencide etmeyi amaçlamadıklarını belirtti.

21 Nisan 2011 Perşembe 15:15
BU AFİŞ ORTALIĞI KARIŞTIRDI
AK Parti Elmalı İlçe Teşkilatı, merhum Başbakan Bülent Ecevit'in fotoğrafını afiş yapması kamoyunda büyük tepki çekmişti. İlçe binasına asılan üzerinde '10 yılda Türkiye'nin itibarını yükselttik' yazılı afişte Ecevit'in 28 Eylül 1999'da dönemin ABD Başkanı Bill Clinton'la buluşmasında çekilen fotoğrafı ve Başbakan Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama ile yan yana çekilmiş fotoğrafı birlikte kullanıldı. Afiş haberinin bazı gazetelerde yer alması ve kamuoyunda tepkiyle karşılanması nedeniyle AK Parti Elmalı İlçe Başkanı Ümit Öztekin, kendisini savundu.  

KİMSEYİ RENCİDE ETMEK AMAÇLANMADI 

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan AK Parti Elmalı İlçe Başkanı Ümit Öztekin, ilçe başkanlığı binasındaki reklam panosuna asılan afişte hiçbir kişi yada kurumu incitmek veya rencide etmek amaçlanmadığını söyledi. Merhum Başbakan Bülent Ecevit'e saygısızlık yapmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını vurgulayan Öztekin,"Ancak afişte kullandığımız fotoğraf, 1999 - 2000 yıllarında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Bülent Ecevit'in ABD Başkanı Bill Clinton karşındaki duruşunu gösteren ve o günlerde kamuoyu tarafından oldukça tartışılan bir fotoğraftır. Fotoğraf doğrudur ve ülkemizin o gün içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi sıkıntının bir belgesidir. Afişin diğer tarafında Sayın Başbakan'ımızın bir fotoğrafı kullanılmıştır. Bu fotoğraf ta doğrudur" diye konuştu.  

SORUMLULUK ELMALI İLÇE BAŞKANLIĞINA AİTTİR 

"Unutulmamalıdır ki 2002 yılında AK Parti, iktidarı Sayın Ecevit'den devralmıştır" diyen Öztekin,"Türk Milleti IMF'den borç para almak için günlerce beklenildiği günleri unutmamıştır. Amacımız o günlerin tekrar hatırlanması ve dünyada ülkemizin itibarının yükseldiğinin hatırlatılmasıdır. Bu doğrultuda kullandığımız afişlere ait tüm sorumluluk Elmalı İlçe Başkanlığımıza ait olup kısa bir süre sonra başka bir afiş ile değiştirilecektir" ifadelerini kullandı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol