BİZİM DEĞİL CHP'NİN SUÇU'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da karayolları işçileri ile buluşma gerçekleştirdi ve CHP'yi suçladı.

30 Nisan 2015 Perşembe 15:04
BİZİM DEĞİL CHP'NİN SUÇU'

 Ankara Arena Spor Salonu'nda Yol-İş Sendikası toplantısında hitap eden Davutoğlu, taşeron işçilikten 1936 yılından itibaren Cumhuriyet Halk Partisi'ni sorumlu tutarak "Taşeron meselesi Ak Parti iktidarlarının çıkardığı bir mesele değildir. Biz bunu avcumuzun içinde bulduk. Taşeron meselesini ilk çıkaran 1936'da Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. İlk taşeron uygulaması 1936'da başlamıştır" dedi. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü hakkında da açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Yarın meydana çıkacak bütün işçilerimize, bütün gençlerimize hangi siyasi düşüncede olursa olsun bu acı hatıraları da hatırlayarak bir daha bu ülkenin kutuplaşmalara gerilimlere sahne olmaması için omuz omuza vermeye davet ediyorum. Taksim'e yarın bu vatandaşlarımızı anmak için gelecek olan sembolik anlamda gelecek olan herkese Taksim açıktır. Gelsinler karanfillerini koysunlar. İlk fırsatta ben de gidip bir karanfille vatandaşlarımızı anacağım inşallah" şeklinde konuştu.

"38 YIL SONRA VAHŞETE SEBEBİYET VERENLERİ TELİN EDİYORUZ"

Tüm işçilerin Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan Davutoğlu, 1 Mayıs 1977'ye atıfta bulunarak "Türkiye'deki bütün emekçilerimizin dünya emekçilerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik ediyorum. Ak Parti olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın işçilerimize en güzel hediyelerinden biri 1 Mayıs'ı tekrar bir tabu yıkarak 1 Mayıs'ı tekrar İşçi Bayramı yapmış olmasıdır. 1 Mayıs bundan sonra 12 Eylül darbelerinin yasaklamalarından etkilenmeyecek. Ebediyete kadar emek günü, dayanışma günü olacaktır. Yarını bir düğün gibi bir şölen gibi kutlayalım. Yarını emekçilerimizin emeğine saygı gösterilen bir aziz gün için kutlayalım. Sakın ola ki marjinal grupların birtakım provokatörlerin oyununa gelmeyelim. Ben bir kez daha 1 Mayıs 1977'de Taksim'de hayatını kaybeden vatandaşlarımız için taziyelerimi sunuyorum. O kara bir gündü. O zaman ben lise son sınıftaydım ve o gün İstanbul'da nasıl bir kara bulutun o güzel şehrin üstüne çöktüğünü bugün gibi hatırlarım. O gün provokatörler Türkiye'yi kaosa yöneltmek isteyenler devreye girdiler. Kanlı bir pazarın yaşanmasına sebebiyet verdiler. 38 yıl sonra o vahşete sebebiyet verenleri telin ediyoruz. Orada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyor, ailelerine taziyelerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

"YARIN SEMBOLİK ANLAMDA GELECEK OLAN HERKESE TAKSİM AÇIKTIR"

Seçime giderken kaos çıkarmak isteyenlere fırsat verilmeyeceğini vurgulayan Davutoğlu, "Yarın meydana çıkacak bütün işçilerimize, bütün gençlerimize hangi siyasi düşüncede olursa olsun bu acı hatıraları da hatırlayarak bir daha bu ülkenin kutuplaşmalara gerilimlere sahne olmaması için omuz omuza vermeye davet ediyorum. Tekrar bir daha bu tür kutuplaşmalara fırsat verecek olan zemin hazırlayacak olan davranışlardan uzak duralım. Taksim'e yarın bu vatandaşlarımızı anmak için gelecek olan sembolik anlamda gelecek olan herkese Taksim açıktır. Gelsinler karanfillerini koysunlar. Hürmetlerini göstersinler. İlk fırsatta ben de gidip bir karanfille vatandaşlarımızı anacağım inşallah. Seçime giderken bu ülkede tekrar kaos çıkarmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Bütün kaybettiğimiz emekçilerin hatıralarını analım. Ama bunu yasa dışı gösterilerle bir çatışma ortamında yapmayalım. Değişik siyasi kanaatlere sahip olanlar omuz omuza verelim ve bir daha kimse bu ülkeyi karanlık çatışma ortamlarına götürmeyecek diye haykıralım, haykıralım, haykıralım. Yeni darbe teşebbüslerine gitmek isteyenlere karşı inadına özgürlük diyelim" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞLARIMIZIN SAĞ DUYUSUNA GÜVENİYORUM"
Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "1 Mayıs'ta hayatını kaybeden vatandaşlarımızın hatırasını istismar ederek kim bu ülkeyi kaosa sürüklemek isterse kim marjinal gruplar eşliğinde molotof kokteyli ya da başka araçlar kullanarak şiddet ortamına ülkeyi götürmek isterse bilinsin ki kamu düzeninden hiçbir şekilde taviz verilmeyecektir. Emek onurunu insan onurunu dile getirmek isteyen herkese yasal bütün meydanlar açıktır. Yarın istiyoruz ki 1 Mayıs 2015 güzel ve örnek bir gün olsun. Bütün sendikaların vatandaşlarımızın özgürce bayramını kutladığı ama marjinal grupların çatışma ortamı yaratamadığı bir gün olsun. Ben vatandaşlarımızın sağ duyusuna güveniyorum" 

"TAŞERON MESELESİ AVCUMUZUN İÇİNDE BULDUK"
Taşeron işçiliğin Ak Parti hükümetleri döneminde değil, 1936 yılında CHP döneminde çıkarıldığını savunan Davutoğlu, 6 bin 417 karayolu işçisine kadro müjdesi de vererek "Şunun bilinmesini isterim. Taşeron meselesi Ak Parti iktidarlarının çıkardığı bir mesele değildir. Biz bunu avcumuzun içinde bulduk. Taşeron meselesini ilk çıkaran 1936'da Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. İlk taşeron uygulaması 1936'da başlamıştır. Biz önümüzde bulduğumuz bu devasa problemi çözebilmek için birçok adım attık. Artık asıl iş yapan hiçkimse taşeron işçisi olarak çalıştırılmayacak. Asıl iş yapılan alanlarda kesinlikle taşeron işçi uygulamasına son vereceğiz. Seçim sonrasında bu konularda net adımlar atacağız. Bunun ilk uygulaması olarak ilk adım olarak karayollarında çalışan taşeron işçilerimize kadro müjdesi veriyoruz" açıklamasında bulundu.
Bahar DEMİREL / ANKARA

DHA





Son Güncelleme: 30.04.2015 15:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Birsen öz 2015-05-01 13:20:50

Neyse suçluyu bulmuşsanız her şeyi siz yaptınız onuda düzelseydiniz