BİR AKP RİYASI DAHA!..

Rıza Sarraf'ın otel antetli kağıdını belge diye soruşturma komisyonuna veren AKP'liler, Erdoğan ailesinin vergi cenneti Man Adası'ndaki para trafiğini gösteren swift dekontlarına 'bir takım kağıtlar' dedi.

28 Kasım 2017 Salı 22:34

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "yurt dışına milyonlarca lira kaçırdığını" iddia ettiği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "İspat et, istifa ederim" çıkışına yanıt verdi. Man Adası'nda kurulan bir off - shore şirkete Erdoğan'ın eniştesi, dünürü, eski özel kalem müdürü ve oğlu tarafından on milyonlarca dolar aktarıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, canlı yayında işlem dekontlarını da gösterdi. Erdoğan'a yönelik çağrısında "Haysiyetli bir adamsan gereğini yap" dedi.

AKP'den belgelere gelen ilk tepki ise "bir takım kağıtlar" şeklinde oldu. AKP'li Bülent Turan belgeler hakkında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Avukatlarla da konuştum aldığımız bilgiler gösteriyor ki bütün iddiaları yalan, yersiz. Türkiye'ye döviz getiren, ticaretten kaynaklı sonuç olarak kâr eden firmanın Türkiye'ye gelen parasını bırakın, dışarıya gitmiş gibi göstererek ne olduğunu bilmediğimiz bir takım kağıtlar elinde sallamaya başladı. Altını çiziyorum iddia ettiği gibi Türkiye'den dışarıya giden milyonlarca dolar para değil aksine Türkiye'ye gelen döviz, kazanılan para ve resmi olarak yapılan bir ticaretten bahsediliyor."

ZARRAB BELGESİ

Kılıçdaroğlu'nun mühürlü belgelerine "bir takım kağıtlar" diyen AKP, daha önce Rıza Sarraf ile ilgili ilginç bir 'belge' ortaya koymuştu. Eski bakan Zafer Çağlayan'ın 700 bin liralık saati Rıza Sarraf'tan aldığı anlaşılınca Meclis'te kurulan komisyona, saatin parasını ödediğine dair 'kanıt' olarak otel antetli bir 'kağıt' vermişti. Bu kağıt, dört bakan için "Yüce Divan'a gerek yok" kararı veren Meclis Komisyonu'nun raporunda da yer aldı.

İşte o kağıt ve Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği belgeler:

otel-antetli-notu-belge-diye-sunanlar-man-belgelerine-kagit-dedi-392756-1.

otel-antetli-notu-belge-diye-sunanlar-man-belgelerine-kagit-dedi-392757-1.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.11.2017 00:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol