'BİNAYI DEĞİŞTİRELİM' DİYE MEKTUP GÖNDERDİ!

Meclis Başkanı İsmail Kahraman Meclis binasının yetersiz olduğunu bir mektupla milletvekillerine bildirerek, binanın değişmesi temennisinde bulunan Kahraman’a CHP’den ‘Külliye’ye mi taşıyalım’ tepkisi.

25 Mayıs 2017 Perşembe 12:09
'BİNAYI DEĞİŞTİRELİM' DİYE MEKTUP GÖNDERDİ!

Meclis Başkanı İsmail Kahraman tüm milletvekillerine 23 Mayıs Salı günü Meclis faaliyetlerine ilişkin bir mektup gönderdi.

Kahraman mektubunda, “57 yıllık binamız ihtiyaçları karşılayamamaktadır. Gazi Meclisimiz, devletimiz ve misyonumuzla mütenasip güzel bir binaya kavuşmalıdır. Zaman içinde böyle bir binanın gerçekleşmesi temennisi ile...” ifadelerini kullandı.

Kahraman’ın ‘temennisi’ne CHP’den tepki geldi. CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Meclis Başkanı’nın “güya faaliyetlerini anlattığı mektupta dilinin altındaki baklayı çıkardığını” belirterek, “Şaibeli bir referandumla Meclis’in denetim yetkisi elinden alındı, erkler ayrılığı bitirildi, rejim değiştirildi, sıra TBMM binasına geldi. Yeni anayasa ile TBMM’yi lağvettikleri yetmezmiş gibi fiili olarak da ortadan kaldırmak istiyorlar. Sahibinin sesi bir Meclis yaratmak istiyorlar. Niyetleri Gazi Meclis’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne taşımaksa açıkça söylesinler” yorumu yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te yapılan çalışmaların her maddesinin tartışmalı olduğunu belirterek, “Yetki aşımındadır. Milletin Meclisi’ni millet yapacaksa Hazine’den yaptırırsınız, halktan kesilen vergilerle yaptırırsınız ama milletin Meclisi’ni yandaşlar yapıyor. O yüzden de kimseye sormadan yapıyorlar. Kulislere bakıyorsunuz, zevksiz döşenmiş bir otel lobisi gibi. Utanılacak bir hale geldi” diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol