Binali Yıldırım'a Özel Formül!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığına adaylığı devlette protokol ayarı yapılması kaydı ile kabul ettiği öne sürüldü.

28 Kasım 2018 Çarşamba 01:12

TBMM’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir görüşme yapan Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde devlet protokolünde valinin gerisine düşmeyeceği formül ise aynı zamanda Cumhurbaşkanı yardımcısı olması olarak belirlendi.

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ve İzmir dahil AKP’nin 20 il belediye başkan adayını partisinin Meclis grup toplantısında açıkladı. Bu adaylarla birlikte AK Parti 60 il belediye başkan adayını ilan etmiş oldu. Meclis’te en çok merak edilen konulardan biri de açıklanması iki kez ertelenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayının kim olacağıydı.

YILDIRIM’IN TALEPLERİ UYGUN BULUNDU!

Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir’in haberine göre AKP Binali Yıldırım’ın İstanbul adaylığından vazgeçmedi ve Binali Yıldırım’ın taleplerinin karşılanması üzerine İstanbul’a aday olması konusunda ikna edildiği öğrenildi. Yıldırım’ın protokol konusundaki tavrı ve bugüne kadar üstlendiği görevlerin/makamların devlet mekanizması içinde ezdirilmemesi yönündeki talebi karşılık buldu.

FORMÜL: CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI VE BELEDİYE BAŞKANI

Bulunan formülün hayata geçirilmesi ise yeni bir tartışmaya mahal bırakmamak üzere 31 Mart seçimi sonrasına ertelendi. Bu formüle göre, Binali Yıldırım 31 Mart mahalli idareler seçiminde İstanbul’u kazanır ve belediye başkanı olursa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görevlendirilecek, protokoldeki konumu da Cumhurbaşkanı Yardımcısı statüsünde olacak. Habere göre Yıldırım’ın tek kaygısı, ‘şekli olarak’ protokolle ilgili değildi. Birlikte çalışacağı ekip, seçime beraber hazırlanacağı bazı ilçe başkanları ve seçim sonrasında muhatap olacağı AKP il başkanı, seçilmesi halinde üstleneceği büyükşehir belediye başkanlığı görevinde bakanlarla ilişkilerine yönelik bazı kaygıları ve beklentileri vardı. Bunlarla ilgili kendisine güvence verildiği gibi aynı zamanda ilçe başkan adaylarının isimleri konusunda da müzakereler yürütüldü.

MECLİS’TE SON DETAYLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Sonuçta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti, İstanbul’daki durumu da göz önünde bulundurarak Binali Yıldırım gibi bir isimden vazgeçmedi. Yıldırım’ı ikna etmeye yönelik bazı adımlar atıldı. Bugün İstanbul adayı açıklanmadı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Latin Amerika seyahati dönüşünde AK Parti oldukça görkemli bir törenle Binali Yıldırım’ın İstanbul adaylığını açıklamaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldırım ile Meclis’te bir araya gelerek son detayları görüştü. Sürpriz olmadı; AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım olacak…

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol