BİNA YOK SEÇMEN VAR...

24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Üsküdar'da seçmen kayıtlarında usulsüzlük yapıldığı tespit edildi.

14 Mayıs 2018 Pazartesi 22:52

Türkiye, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'ne hazırlanıyor. Seçim güvenliği tartışmaları devam ederken İstanbul'un Üsküdar İlçesi Kısıklı Mahallesi'nde pek çok seçmenin kaydında usulsüzlük olduğu tespit edildi. 

Askıda seçmen listelerini bina üzerinden değerlendirdiklerini ifade eden CHP Kısıklı Mahalle Temsilcisi Fevziye Bayat, “Kısıklı Mahallesi'nde 107 seçmen tespit ettik bu yolla. YSK İlçe Seçim Kurulu'na bildirildi. Sivil polislerin yaptığı çalışmanın ardından 68 kişi için itiraz kabul edildi” dedi. 

[Haber görseli]

Muhtarın hanesinde 11 seçmen

Kısıklı Mahalle Muhtarı Erkan Kalkan'ın hanesinde de 11 seçmen gözüktüğü belirlendi. YSK, buradaki seçmenlerden yalnızca 2 kişinin seçmen kaydının dondurulmasına karar verdi. 

[Haber görseli]

Bina yok, seçmen çok

Bunun dışında yapılan çalışmalarda bina olmayan sokaklara dahi seçmen yazıldığı da tespit edildi. Yaşananlara ilişkin konuşan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan, “Turistik Çamlıca Caddesi'nde bulunmayan 88, 92, 94 numaralara da seçmen yazılmış. Yine Kısıklı'da bulunan Diriliş Sokak'ta da usulsüzlükler var.” diye konuştu. YSK'ye reddedilen seçmenler için yarın avukat aracılığı ile itiraz yapılacak.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol