'BIKTIK ARTIK TACİZDEN, YETER...'

ERZURUM'da Atatürk'ün heykelinin bulunduğu Havuzbaşı semtindeki Kent Meydanı'na TIR dorsesinde seçim standı açan CHP'lier her gün tacize uğradıklarını söyledi.

11 Mayıs 2015 Pazartesi 10:48
'BIKTIK ARTIK TACİZDEN, YETER...'

 Milletvekili adayı Gonca Aytaş, "Üç gündür buradayız üç gündür Kaymakamlık, Zabıta ve Emniyetin tacizine uğruyoruz. Yeter artık" dedi. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin mesai saati dışı çalışmasından dolayı merkez Yakutiye Kaymakamını kutladı.

Geçen Cuma günü saat 18.30'da Havuzbaşı Kent Meydanı'nda stant olarak kullanacak olan TIR dorsesi çekiciyle getirildi. Meydanda stant açma çalışmalarını başlatan CHP'li heyete zabıta ve polis engel olmak istedi, ancak başaramadı. O günden itibaren Kaymakamlık, Zabıta ve Emniyetin tacizine uğradıklarını iddia eden CHP'nin birinci sıra milletvekili adayı Gonca Aytaş bu gibi olaylara direndiklerini, direnmeye de devam edeceklerini söyledi. Cumartesi günü Güvenlik Şube müdürlüğü'nden gelen polislerin ellerinde YSK'nın 606 sayılı kararını kendilerine gösterdiğini ifade eden Aytaş, Şunları söyledi:

"Bu kararda TIR dorsesinin seçme iletişim merkezi olarak kullanılamayacağına dair kararmış. Yaptığımızın usulsüz olduğunu söylediler. Bizde burasının seçme iletişim bürosu olmadığını anlattık. Seçme iletişim büroları 28 Mayıs'a kadar Valiliğe yazı ile bildirilmiştir. Bizim zaten ne ilde ne de ilçelerde seçim iletişim büromuz yok. O yüzden TIR dorsesi burada bizim seçmen standımızdır ve şehirdeki tek stant. 'Bunu kaldırın yasak usulsüz işlem yapıyorsunuz' diyenlere ben de 'Bu işlemi yazı ile bana bildirin. Elinizdeki karar geçmiş bir karar. Yeni güncel bir yazı getirin' dedim. Bunun üzerine giden polisler bugün ellerinde tebligatla geri geldi. Tebligatta, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nin kent meydanına gelerek TIR dorsesini meydana terk etmiştir' yazıyordu. Yani biz bunu buraya terk edip gitmişiz. Yazılan kararı bize elden teslim etmeye çalıştılar. Böyle bir şey olabalir mi. Bir karar varsa partinin bürosu Pelit Meydanı'nda götürüp oraya verilsin dedik. Onlarda peki deyip gittiler, ama beş dakika sonra tekrar gelip 'O zaman bu tutanağı almadığınıza dair bir imza verin' dediler. Bunu da kabul etmedik. Polisten sonra da zabıta geldi burayı kaldırmamızı istedi. Üç gündür buradayız her gün tacize uğruyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin standı koca Erzurum'a sığmadı. Her gün faal bir şekilde çalışan yere nasıl terk edilmiştir deniliyor hayret ediyorum. Ben de yarın noteri buraya getirip burayı terk etmiş miyiz etmemiş miyiz ? Resmi evrağa bağlamak istiyorum."

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de konuyla ilgili yaptığı açıklamada resmi tatil günü olmasına rağmen Yakutiye Kaymakamlığı'nın CHP'ye ait TIR'ın dorsesini kaldırmak için bir yazı gönderdiğini belirtti. Kaymakamı mesai saati dışı çalışmasından dolayı kutlamak gerekitiğini bildiren Gürsel Tekin, "Bu ne telaş ve acelelilik. CHP'nin gelmesinden korkuyorlar" diye konuştu.
Turgay İPEK / ERZURUM

DHA





Son Güncelleme: 11.05.2015 10:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol