BEŞ GÜN KALA YENİ SANDIK HİLESİ!..

Batman’da HDP’nin oy deposu konumundaki 12 mahallede bulunan 38 bin 540 seçmenin oy kullanacağı okullar son dakika değiştirildi.

11 Nisan 2017 Salı 00:21
BEŞ GÜN KALA YENİ SANDIK HİLESİ!..

Referanduma sayılı günler kala Batman’ın merkez Belde, Cudi, Gültepe, Pazaryeri, GAP, Petrol, Raman, Tılmerç, Seyitler, Petrolkent, Huzur ve 19 Mayıs mahallelerindeki 15 okulda bulunan sandıklar, hiçbir gerekçe gösterilmeden başka okullardaki sandıklarla birleştirildi. Bu mahallelerde HDP yüzde 80’i aşan oranda oy alıyordu. Birleştirme kararı alan İl Seçim Kurulu, partilere değil muhtarlara tebligat gönderdi. Bunun üzerine konu hakkında bilgi almak için Seçim Kurulu Müdürü ile görüşmeye giden HDP’li yöneticilere, müdürün “Biz kararı muhtarlara bildirmişiz, size bildirmek zorunda değiliz. Gidin ne yapıyorsanız yapın?” dediği öğrenildi.

Dihaber’e göre, HDP’nin topladığı verilere göre taşınan 103 sandıkta 38 bin 540 seçmen oy kullanacak. HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, yapılan birleştirme işleminin sadece mahalle muhtarlarına bildirildiğini vurgulayarak “Bize, yöneticilerimize ve seçmenlerimize herhangi bir tebliğ yapılmadı. Bu alınan karar hukuka ve yönetmeliğe aykırıdır” dedi.

‘KARAR SEÇMENLERE VE HDP’YE TEBLİĞ EDİLMEDİ’

Aslan, sandıkların birleştirildiği mahallelerde partilerinin yoğun oy aldığına dikkat çekerek, şunları aktardı: “Karar hukuka aykırıdır. Burada amaçlanan seçime son gün kala seçmenin sandığa gitmesini önlemek ve kafasını karıştırmaktır. Sandıkların birleştirilmesi kararında muhtarlara tebliğ edilen adresler yine taşınan okullardır. Bu karardan seçmenin hiçbir haberi yok. HDP olarak bize de tebliğ edilmedi. Parti yöneticilerimiz resmi başvuruda bulundukları halde karar kendilerine tebliğ edilmedi. Parti yetkililerimiz kendileri gidip taşınan okullarla ilgili mahallelerin muhtarlarıyla görüşerek taşınan yerleri öğrendi. Burada biz onların önünü ne kadar kırparsak, ne kadar geciktirsek ve

‘SANDIĞIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Halkın bu tür durumlara karşı dikkatli olması çağrısında bulunan Aslan, “Halkımız bu tür olaylara karşı sürekli olarak partimizle ve mahalle muhtarlıklarıyla iletişim halinde olsunlar. Eğer farklı değişimler söz konusuysa ona göre referanduma hazırlanmaları gerekmektedir. Onlar bizi sandıklardan ne kadar uzaklaştırmaya çalışsalar da tam tersine biz o kadar sandığımıza ve oyumuza sahip çıkacağız” diye konuştu.

HDP, karara karşı İl Seçim Kurulu’na ve Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol