BERHAN ŞİMŞEK VERDİ VERİŞTİRDİ

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, milletvekilliği aday listelerinin açıklanmasının ardından Sürmeli Otel'de basın toplantısı düzenleyerek adayların belirlenme sürecini değerlendirdi.

12 Nisan 2011 Salı 13:30
BERHAN ŞİMŞEK VERDİ VERİŞTİRDİ

 CHP genel merkezinin hazırladığı listeleri sert bir şekilde eleştiren Şimşek, devrimin ve direnişin partisinin örgütünün listede yer almadığını öne sürdü. Referandumda 'Yetmez ama evet' diyenlerin listede yer aldığını ifade eden Şimşek, Deniz Gezmiş'in idamına oy verenlerin de listede yer aldığını aktardı. Şimşek toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı bir telefon görüşmesini de ilk defa açıkladı.
Basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı ve bu güne kadar kimseyle paylaşmadığı bir telefon görüşmesini açıklayan Berhan Şimşek, İstanbul il başkanlığından istifa ederken Kılıçdaroğlu'nun kendisinden görevde kalmasını istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun Mart ayına kadar göreve devam edip daha sonra istifa etmesini teklif ettiğini dile getiren Şimşek, kendisinin ise ilkeleri gereği seçimden 6 ay önce istifa etmesi gerektiğini Kılıçdaroğlu'na telefonda ilettiğini dile getirdi. "Bizim yapmamız gereken izin verirseniz istifa edeyim." teklifi üzerine Kılıçdaroğlu'nun "Doğru söylüyorsun" dediğini belirtti.
Kılıçdaroğlu'nun aynı telefon konuşmasında kendisine, "23. dönemde sana çok büyük haksızlık yapıldı. Parlamentoyu taşıyan birkaç arkadaştan birisiydin ama olmadı. Haklısın seçimlere 3 yıl var. Ankara'da beraber çalışırız." dediğini aktardı. Bu söz üzerine Kılıçdaroğlu'na "Listeye Berhan Şimşek girer ama seçilemeyecek yerden girer. Ama biz onu listeye bile sokmayacağız." dedikodularını hatırlattığını belirten Şimşek, "Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, 'Senle ben dostuz ve arkadaşız. Bırakalım il başkanlığını, genel başkanlığını..." dedi. Ben de dedim ki yani diyorsun ki 'Benim adım Kemal' gülüştük." ifadelerini kullandı.
"Ben 'Benim adım Kemal' diyen genel başkanıma inanmak mecburiyetindeyim." diyen Şimşek, telefon görüşmesinin sonunda Kılıçdaroğlu'nun kendisinden "Kemal Bey'in isteği üzerine milletvekili olarak görmek istediği için Ankara'da istifamı yapıyorum." açıklaması yapmasını rica ettiğini dile getirdi. Şimşek kendisinin de bu rica üzerine düzenlediği basın toplantısında bu yönde açıklama yaptığını aktardı. Şimşek, "Ben benim sayın genel başkanımın 'Benim adım Kemal' sözüne inanmak mecburiyetindeydim." şeklinde konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol