'BENİ KONUŞTURMAYIN ÇÜNKÜ...'

Yandaş gazeteci yazdı. Erdoğan'ı kızdıran Gül sorusu...

04 Mayıs 2018 Cuma 11:47

Güney Kore ziyareti sırasında gazetecilere açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında, "Beni bu konuda hiç konuşturtmayın. Neyin ne olduğunu herkes gayet iyi biliyor" dedi.

AKP ile MHP arasında kurulan 'Cumhur İttifakı'nın 24 Haziran'da yapılacak seçimde 'açık ara önde olduğunu' ileri süren Erdoğan, CHP, İyi Parti, DP ve SP'nin kurduğu ittifakıyla parlamentoda çoğunluk elde etme amacına ulaşamayacaklarını düşündüğünü söyleyerek, "Milletim kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor" diye konuştu.

Sabah yazarı Erdal Şafak'ın, Erdoğan'ın açıklamasına yer verdiği "Milletim bunların oyununa gelmez" başlığıyla (4 Mayıs 2018) yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

Muhalefet seçim ittifakını dört parti olarak açıklıyor. Tek bir cumhurbaşkanı adayıolmadan bu ittifak nasıl şekillenir?


 Bunlar ülkeye bir şey kazandırma gayreti içinde değiller. Cumhurbaşkanı adayını dahi bunca zamandır belirleyememiş olmaları bunların ne denli başarısız olduklarını gösteriyor. Benim milletim kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Milletimiz, bunların oyununa gelmeyecektir. Biz, Sayın Bahçeli ile birlikte Cumhur İttifakı olarak samimi bir şekilde çıktığımız yolda yürümeye devam ediyoruz. Cumhur İttifakı'nın adayı belli. Onların parlamentoda da umdukları sonucu alabileceklerine inanmıyorum. Mevcut kamuoyu araştırmaları bunu net gösteriyor. Araştırmalara göre Cumhur İttifakı, açık ara önde. 24 Haziran'da milletimizin bize gerekli desteği vereceğinden eminim.

"Beni o konuda konuşturmayın"

Abdullah Gül aday olmayacağını açıkladı. Bu süreçtebizim dikkatimizi çeken, sizin açıklamalarınız hep özenli olmasıydı. Gelinennoktada, kendisiyle ilgili bir hayal kırıklığı yaşıyor musunuz? Bir de kendisi aday olmayacağını söylerken "İçeride korku, kutuplaşma ve kaygı ortamı var" dedi. Bu muhalefetin söylemi. Ne diyorsunuz?

Beni bu konudahiç konuşturtmayın. Herhangi bir açıklama yapmama gerek yok. Neyin ne olduğunu herkes gayet iyi biliyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Yasmin Ozan 2018-05-05 07:40:41

Senin milletin olmam için 80 milyonu kucaklama lazım. Oysa ki sen bunun yarısına sahipsin. O nasıl olacak?