'Ben Suçluysam Erdoğan da Suçlu'

Suriye politikasındaki bütün olumsuzlukların üstüne yıkılmaya çalıştığını belirten Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ”Suriye konusunda suçluysam Erdoğan’da suçlu” dedi.

25 Temmuz 2019 Perşembe 21:17

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası AKP’ye yönelik yayınladığı manifesto ile yeni parti kuracağı iddia edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olduğu dönemdeki Suriye politikasına yönelik eleştirilere cevap verdi. Davutoğlu yapılan eleştirilere “Suriye konusunda tüm olumsuzluklar benim üzerime yıkılmak isteniyor. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay, MİT hepsi ortak karar verir. Kendinizi dışında tutarsanız, bir kişiye yıkarsanız bu ahlaksızlık olur” cevabını verdi.

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu bugünkü yazısında Davutoğlu’na yakın kaynaklarla yaptığı görüşmeleri aktararak Suriye konusunda “Sayın Davutoğlu dış politika belirlemede kurumlara dikkat çekiyor. Bu sözlerin anlamı bir kişi karar veremez ortak karar verilir şeklindedir. Alınan kararlar yanlış ya da doğru ise sorumluluk herkesindir” dediği ifade ediliyor.

Uğuroğlu, Davutoğlu’nun ifadesinde geçen söz konusu kurumları şöyle yazıyor:

“Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,
Başbakan / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar,
Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan.”
Davutoğlu’nun “Ben suçluysam onlar da suçlu, ben suçsuzsam onlar da suçsuz” mesajını verdiğini ifade eden Uğuroğlu, “İstişare devlet kurumları arasında var tamam da son kararı kim verdi?” sorusuna “Recep Tayyip Erdoğan” cevabını aldığını yazdı.


Uğuroğlu, Davutoğlu’nun yakın çevresinin “Birileri Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nu istemiyor. Yabancı basın Abdullah Gül ve Ali Babacan’a çok yakın ilgi gösteriyor, hatta destekliyor. Sayın Davutoğlu Türkiye’nin çocuğu. Kimlerin kimleri nasıl desteklediği ortada” değerlendirmesini yaptığını aktardı.

Uğuroğlu bu değerlendirmelerin üzerine kurucusu olduğu AKP’den istifa eden ve yeni parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu arasında ciddi bir rekabetin başladığını belirtti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.07.2019 01:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Davut oglu insanlik sucunu kabul ediyor 2019-07-26 14:25:21

Bu muz devletinin bir tane savcisi yokmu?