'BEN HAYVANLARIN TEMSİLCİSİYİM'

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, HDP’li Hasip Kaplan’ın ‘çakallar gibi’ sözünün üzerine “Ben, hayvanlar adına söz almak istiyorum. Sataşmadır.” diyerek Genel Kurul’da söz aldı.

24 Şubat 2015 Salı 11:52
'BEN HAYVANLARIN TEMSİLCİSİYİM'

 CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, HDP’li Hasip Kaplan’ın ‘çakallar gibi’ sözünün üzerine “Ben, hayvanlar adına söz almak istiyorum. Sataşmadır.” diyerek Genel Kurul’da söz aldı. “Ben de onların (hayvanların) burada temsilcisiyim” diyen Onur, “Çok çeşitli defalar hayvanlar küfür olarak getirilirler. Efendim ‘köpekler gibi’. Köpekler kendi kendilerine dövüşmezler, köpekleri insanlar dövüştürür, burada sizi kim dövüştürüyor?” diye sordu.

“HAYVANLARIN TEMSİLCİSİYİM”
TBMM Genel Kurulu’nda ‘çakal’ tartışması yaşandı. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın kürsüden ‘çakallara lanet olsun’ sözü üzerine söz talebinde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, “Sayın Başkan, defalarca burada aynı şey yapıldı, artık dayanamıyorum. Ben, Hayvan Hakları Alt Komisyonu Sözcüsüyüm ve her defasında burada, hayvanlar malzeme ediliyor. ‘Çakallar gibi’ dedi. Ben, hayvanlar adına söz almak istiyorum. Sataşmadır, ben de onların burada temsilcisiyim.” dedi.
Melda Onur, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Ben, Çevre Komisyonu üyesiyim ve orada kurulan hayvan haklarıyla ilgili bir alt komisyonun üyesiyim. Başkanımız da Selçuk Özdağ, bilmiyorum burada mı? Burada çeşitli defalarda, 24’üncü dönemde gelen çeşitli arkadaşlar çok kötü bir şey söyleyecekleri zaman ‘Ya, hayvanlar bile yapmaz.’ Affedersiniz şu, affedersiniz ayı, affedersiniz eşek, affedersiniz domuz… Az önce Sayın Hasip Kaplan ‘çakallar gibi’ dedi. Ben, hayvan hakları savunucusu olarak, insanların hayvanları hiçbir şekilde konuşmalarına malzeme etmelerini istemiyorum. Bu yüzden de Sayın Hasip Kaplan’ı kınıyorum.”
“HAYVANLARA SATAŞMADAN SÖZ ALACAĞIM”
Hayvanların çok çeşitli defalar küfür olarak dile getirildiğini kaydeden Onur, “Efendim ‘köpekler gibi’. Köpekler kendi kendilerine dövüşmezler, köpekleri insanlar dövüştürür, burada sizi kim dövüştürüyor? Çakallar, sırtlanlar, bunların ekolojik dengede bir rolleri vardır, bunların her biri o sistemden beslenirler. Hiçbir hayvan, ne çakal ne sırtlan, ihtiyacından fazlasını yemez bazıları gibi beyler. Sakın onlara da sataşmayın bundan sonra. Siz bunları söylediğiniz müddetçe ben her defasında sataşmadan, hayvanlara sataşmadan dolayı söz alacağım.” diye konuştu.
HASİP KAPLAN ÖZÜR DİLEDİ
Hasip Kaplan’ı da kınadığını belirten CHP’li Melda Onur, “Ayrıca, burada, domuzlara da, eşeklere de çakallara da laf edenleri kınıyorum. Çakallar ihtiyacını yer, çakal olmayan insanlar, çakallara benzemeyenler ihtiyacından fazlasını yer. Onların kim olduğunu biliyoruz.” dedi. Hasip Kaplan ise Onur’un konuşmasından sonra kürsüye gelerek konuşmasındaki o benzetme için özür diledi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.02.2015 12:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol