BELİRSİZLİK ORTADAN KALKTI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 milletvekili adayının adaylığını kabul etti.

21 Nisan 2011 Perşembe 22:05
BELİRSİZLİK ORTADAN KALKTI

YSK'da gün boyu yapılan toplantının ardından merakla beklenen karar açıklandı. Kuruldan yapılan açıklamada, Harun Özcan, Mehmet Hatip Dicle, Leyla Zana, Mehmet Salih Yıldız, Ertuğrul Kürkçü, Gülten Kışanak ve Sebahat Tuncel'in milletvekili adayı olmaya engel durumlarının bulunmadığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca, İsa Gürbüz, Çiçek Otlu ve Şerafettin Efe'nin itirazlarının reddedildiği, Abdullah Kızılay ve Nezir Sincar'ın ise dosyalarının incelenmesinin devam edildiği kaydedildi.
 

"KARARLARIMIZ OYBİRLİĞİYLE ALINMIŞTIR"

 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em, milletvekili adaylarına daha önce evrak eksikliği ile ilgili neden bilgi verilmediğine ilişkin soru üzerine, bunun İl Seçim Kurullarıyla yaşanan iletişim kopukluğundan kaynaklandığını söyledi.

Ali Em, YSK'dan ayrılışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Adaylıkları iptal edilen ve aralarında BDP'nin desteklediği milletvekili adaylarının da olduğu isimlerle ilgili bugün bir karar aldıklarını anımsatan Ali Em, adayların getirdiği yargı kararları çerçevesinde bir değerlendirme yaptıklarını ifade etti. Kararın oy birliğiyle alındığını bildiren Ali Em, bir gazetecinin "Daha önce niye böyle bir karar alınmadı" sorusuna, "Seçim işleri süreli işlerdir" yanıtını verdi.

Verilen bu son kararla bağımsız adaylarla ilgili süre konusunda yaşanan belirsizliği de ortadan kaldırdıklarını ifade eden YSK Başkanı, "Siyasi Parti adayları ile bağımsız adaylar arasındaki paralelliği ortaya koyduk" dedi.

Bir gazetecinin olayı "kriz" olarak nitelendirmesi üzerine Ali Em, "Kriz diye bir şey yok. Seçim hukuku konusuyla ilgili değerlendirme yapıp, ona göre karar verdik" diye konuştu. Ali Em, milletvekili adaylarına daha önce evrak eksikliği ile ilgili neden bilgi verilmediğine ilişkin soru üzerine, bunun İl Seçim Kurullarıyla yaşanan iletişim kopukluğundan kaynaklandığını ifade etti. Milletvekili adayları ile ilgili incelemenin bir ihbar mektubuyla yapıldığı iddiasını yalanlayan YSK Başkanı, "Biz kararlarımızı takvime göre veririz" dedi.


Öte yandan karar, yazılı bir açıklamayla kamuoyuna duyuruldu. Basın mensupları yazılı açıklamayı alırken izdiham yaşandı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol