BDP'LİLERE MÜJDE GİBİ AÇIKLAMA!

Başbakan Yardımcısı Atalay, BDP'nin 'hükümet adım atmıyor' eleştirilerine "Elimizde onların hayal bile edemeyeceği bir paket var" karşılığını verdi.

02 Temmuz 2013 Salı 12:45
BDP'LİLERE MÜJDE GİBİ AÇIKLAMA!
Çözüm süreci koordinatörü Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Demokratikleşme adımlarımız 11 yıldır nasıl devam ediyorsa, bundan sonra da devam edecek” dedi, ancak yaşanan son gelişmelerden endişesini saklamadı.  Atalay önceki gece katıldığı TV programında ve dün partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı’nda çözüm sürecine ilişkin soruları yanıtladı:

KİMSE KİMSEYİ ALDATMAYACAK
Eğer BDP ‘Birinci aşama bitti, çekilme bitti’ falan diyorsa, henüz bitmedi. Burada gecikme söz konusu biraz. Olabilir o gecikme ama önemli olan sabırla güvenle bunun yürütülmesidir. Bu süreç güven ister, samimiyet ister karşılıklı ve sabır ister. Kimse kimseyi aldatmayacak, yanıltmayacak. Biz samimiyiz, kimseyi aldatmayız. Esasen bu süreç başlarken de kimsenin kimseye verdiği bir söz ve taahhüt yoktur. Biz hükümet olarak bu konuda kararlılığımızı her zaman ortaya koyduk ve şu anda devam ediyor. Süreçte bir kopma yok, çözüm süreci yürüyor. 

BDP’YE SORUMLULUK DÜŞÜYOR
'BDP’nin “Hükümet adım at” eylemleri' , bu tutum çözüm sürecine fevkalede zarar veriyor. Karakola vatandaşların saldırısı, askerimizin kaçırılması hepsi bununla irtibatlıdır. Ama BDP’yi anlamakta son günlerde güçlük çekiyorum, sorumlu bir tutum içinde görmüyorum. Bu süreci yürütenlere büyük sorumluluk düşüyor. Zaten bu süreç yürümesin diye çaba sarf edenler çok… Bu süreci, bu inisiyatifi başlatan hükümetimizdir. Devletimizin bütün kurumlarıyla büyük bir koordinasyon içinde, hassasiyetle bu süreci yürütüyoruz. BDP’yi de burada siyasi muhatap olarak aldık. BDP’ye ciddi bir görev verildi burada. 

ENDİŞEYLE İZLİYORUZ
BDP’nin son günlerdeki açıklamalarını doğrusu endişeyle karşılıyoruz. Özellikle çözüm sürecine dönük, değişik yerlerde süreci aksatacı tutumlar zaten görüldü. Onlara karşı dikkatliyiz. Ama Lice’de karakola vatandaşların yürütülmesi ve orada meydana gelen olaylar da bizi çok üzmüştür… Lice’deki olay üzerine dikkatlice gidildi. Hükümet bir inceleme başlattı. BDP’nin tekrar vatandaşları sokağa çağırmasını yadırgıyoruz ve süreçle ilgili sorumlu tutumlar olarak görmüyoruz. Çözüm sürecini yönetenlerin bu konuda çok dikkatli olması gerekir. Biz bunları endişeyle izliyoruz. 

ONLARIN HAYAL EDEMEYECEĞİ PAKET
Yani biz şöyle mi yapsaydık, ‘Biz yeni bir demokratikleşme paketi hazırladık, açıklayalım bunu’. Peki Akil İnsanlar Heyeti’nin raporları beklemeden olur mu? Meclis Çözüm Komisyonu da çalışmasını sürdürüyor. Bizim de kendi elimizde yine onların hayal bile edemeyeceği Türkiye’nin demokratikleşmesiyle ilgili yeni çalışmalarımız var. Çalışmalar olgunlaştığında biz kendimiz ‘Yeni demokratikleşme adımlarımız şunlardır’ diye açıklarız. Ben doğrusu BDP’nin böyle hemen alelacele bir şeyler hazırlayıp, bunları kamuoyuna açıklaması vesaire, ‘Hükümet bir şey yapmıyor’ havasına girmesini birazcık siyasi bir kurnazlık gibi görüyorum.

KISA SÜRELİ GÖRÜNTÜ
Cizre’deki PKK şovu: Çözüm süreci bu tür böyle başıbozuklukları, böyle yanlış şeyleri içermez. Aldığım bilgiye göre, çok kısa süreli orada böyle bir görüntü verilmiş ve sonra herkes kaybolmuş. Kaybolanlar bulunuyor şu anda, toplanıyor. Hiç kimse heveslenmesin, hiç bu tür şeyler falan asla müsamaha görmez. Türkiye’de üniter yapıyı bozan, bütünlüğümüze en küçük bir şüphe, tereddüt getiren bir şeye izin verilmez.  

YENİ KARAKOL YOK
Şu anda yeni karakol planlaması yapılmamıştır. Bunlar yıllar önce planı yapılan, TOKİ vasıtasıyla eskilerin yenilenmesi şeklinde yürüyen karakollarımızdır. Bizim şu son 6 ayda yeniden ‘şuraya yeni bir karakol yapılsın’ diye verilen bir kararımız yoktur.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.07.2013 12:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol