BDP'LİLERDEN 'ŞEHİT' YORUMU!

BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'da 3 askerin şehit olmasını değerlendirdi. İşte o sözler...

02 Ağustos 2011 Salı 13:22
BDP'LİLERDEN 'ŞEHİT' YORUMU!

 BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Milletvekilleri Altan Tan ve Nursel Aydoğan, Van Milletvekili Nazmi Gür, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, İstanbul Milletvekili Sabahat Tüncer, Siirt Milletvekili Gülten Kışanak, Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Mardin Milletvekili Süryani asıllı Erol Dora ile birliket Ramazan ayının ilk iftarını açmak üzere Siirt'e geldi. Demirtaş ve beraberindeki vekiller, BDP il binası önünde Siirt Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak, BDP İl Başkanı Faruk Sağlam, Kurtalan Belediye Başkanı Nejat Yılmaz ve çok sayıda partililer tarafından karşılandı.

ÜLKEDE KAN AKIYOR, BARIŞ GİBİ BİR İHTİYAÇ VARDIR

Selahattin Demirtaş, Van'da askeri araca yönelik yapılan ve 3 askerin şehit olduğu 4 askerin de yaralandığı saldırıyı ima ederek yaptığı konuşmada Ramazan ayının toplumsal barışa vesile olmasını diledi. Demirtaş, "Bu aylar tüm İslam alemi için önemli olduğu gibi ülkemiz açısından, Kürt halkı açısından da son derece önemlidir. Toplumun en acil ihtiyacı bugün barıştır. Her gün, her saat gelen haberler, ölüm haberleri, acı haberleri, bir kez daha bize şunu gösteriyor ki; ekmekten sudan daha acil bir ihtiyacımız var. Bu ülkede kan akıyorsa, barış gibi acil bir ihtiyaç var. Her gün analar ağlıyorsa, her gün evlere cenazeler gidiyorsa, gençlerin bedeni toprağa düşüyorsa, bu ülkede siyaset yapan herkesin birinci derecede sorumluluğu, bu acil ihtiyacı karşılamak, gidermektir. Bunun için çaba sarf etmeye devam edeceğiz. Birilerinin kışkırtmasına rağmen, hedef göstermesine rağmen, partimizi hedef tahtasına koyuyor olmasına rağmen, bu tür provokasyonlara gelmeyeceğiz. Biz barışa inanıyoruz, kardeşliğe inanıyoruz, eşitliğe inanıyoruz, özgürlüğe inanıyoruz. Bütün bunları da bir arada değerlendiriyoruz. Bunu sağlamak için kararlı bir şekilde bu inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz" dedi.

SİYASETÇİLER GECE GÜNDÜZ DEMEDEN MÜCADELE ETMELİ

Demirtaş, oluşturdukları keşif grubu olarak her gün farklı bir şehirde iftar açacaklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Bundan böyle fırsat oldukça Ramazan ayı içerisinde bütün şehirlerde, keşif grubu olarak milletvekili arkadaşlarımızla birlikte, halkımızın yanında olmaya gayret edeceğiz. Hep birlikte hem Ramazan ayının yarattığı o kutsal havanın, kardeşlik havasının, Türkiye'ye yayılması için gayret edeceğiz. Ramazan ayının güzelliğini, Ramazan ayının yarattığı o manevi kardeşlik havasını hep birlikte teneffüs edeceğiz. Ama aynı zamanda bir barış mücadelesi de bizi bekliyor. Bu mücadeleden de geri kalmayacağız. Bu acı haberler, her gün gelen öbür çatışma haberleri, siyasetçilerin gece gündüz demeden çalışmasını, siyaset yapanların gece gündüz demeden, mücadele etmesini zorunlu kılıyor. Bu nedenle bizler de hem barış için, hem kardeşlik için yollarda olmaya devam edeceğiz."





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol