BDP: ŞİMDİ SIRA DEVLETTE. ÖCALAN BIRAKILSIN

DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, teröristlerin çekilmesi konusunda “Şimdi sıra devlette. Artık hiç bir bahanesi kalmadı” dedi.

10 Mayıs 2013 Cuma 14:29
BDP: ŞİMDİ SIRA DEVLETTE. ÖCALAN BIRAKILSIN

 Van’da konuşan Tuğluk, şunları söyledi: “Öcalan özgürleştirilmeli, kendi halkının içinde siyaset yapma koşullu yaratmalıdır. Bugün gerillalar çekiliyor, bu büyük bir fedakarlık örneğidir. Kürt halkı gerillasını hiç unutmaz, Kürt halkı gerillasıyla beraberdir ve barış yoluna beraber çıkacaktır. Kürt halkı savaşta da barışta da gerillasıyla beraberdir.” Aysel Tuğluk, PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın isteği doğrultusunda halka giderek süreci anlattıklarını ve halkın isteklerini raporlaştırarak Öcalan’a sunacaklarını söyledi. “Devletin, bugüne kadar sürekli silahlı unsurlar var bahanesi ile Kürt sorununu çözmemek için direndiğini” savunan Tuğluk, “Sınır dışına çekilme başladı. Şimdi sıra devlette, yıllardır ’Silahlı güçler var, onun için biz bu sorunu çözmeyeceğiz’diyen devlet, bundan sonra ne yapacak. Artık devletin hiçbir bahanesi kalmadı. Devlet, bu sorunu çözmek zorundadır” diye konuştu. 

 

Süreç sahiplenmeli
 

DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk ise, Öcalan’ın Diyarbakır Newroz’unda yaptığı çağrı ile tarihi bir süreci başlattığını dile getirdi. Kürt halkının demokratik haklarından hiç bir zaman taviz vermediğini ve bundan sonra da vermeyeceklerini dile getiren Türk, “Geçmişte yaşanan acıları geride bırakıp Öcalan’ın, verdiği mesajda da belirttiği gibi gün helalleşme günüdür” dedi. Ahmet Türk, “Yıllar önce sokaklarda Kürtçe konuşulması bile yasak iken bugün bu zihniyette olan devlet, Kürt halkının kendisine lider olarak belirlediği Öcalan ile müzakere ediyor. Bunun için bu süreç, sahiplenmesi gereken bir süreçtir” diye konuştu. Türk şöyle devam etti: “Gerilla görevini başarıyla yerine getirdi, şimdi artık sıra Kürt ve Türk siyasetçileri ve Kürt halkındadır.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.05.2013 14:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol