BAYKAL ÇAĞRIDA BULUNDU...

Baykal: "Milletimizin bütününe sahip çıkalım. Bitkilerimizin genetiğini değiştirmeyelim, devletimizin de genetiğini değiştirmeyelim."

20 Nisan 2011 Çarşamba 19:47
BAYKAL ÇAĞRIDA BULUNDU...

Seçim çalışmalarına memleketi Antalya'da devam eden CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Milletimizin bütününe sahip çıkalım. Bitkilerimizin genetiğini değiştirmeyelim, devletimizin de genetiğini değiştirmeyelim" dedi.


Baykal, Antalya'nın Finike İlçesine bağlı Hasyurt beldesinde 20'ncisi başlayan Hasyurt Tarım Fuarı'na katıldı. Protokoldeki yerini alan Baykal, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve AK Parti milletvekili adaylarının elini sıkıp sohbet etti. Alkışlar arasında kürsüye gelen Deniz Baykal, "Fuarları bürokratik bir yapılanma içinde değil halkın, çiftçinin de söz hakkına sahip olduğu, konularını ve sorunlarını dile getirdiği zeminler halinde değerlendirmemiz lazımdır" dedi.

Türkiye'de tarım sektöründe bir gerileme yaşandığını, üreticinin yaşam mücadelesi verdiğini, portakalın dalında domatesin serada kaldığını söyleyen Baykal, şöyle konuştu: "Tarım kesimindeki yoksulluk son dönemde yüzde 34'ten yüzde 39'a çıktı ve 3 milyon kişi tarımdan koptu. Antalya'mızın dağına da taşına da, sularına da toprağına da doğasına da coğrafyasına da hep beraber sahip çıkalım. Antalya'mızın bütününe sahip çıkalım, milletimizin bütününe sahip çıkalım, doğusuna da sahip çıkalım, batısına da sahip çıkalım. İnsanlarımızı ayırmayalım, insanlarımızı bölmeyelim. Bitkilerimizin genetiğini değiştirmeyelim, devletimizin de genetiğini değiştirmeyelim. Bitkilerimizin genetiğini, domatesin genetiğini değiştirmeyelim. Laik demokratik cumhuriyetimizin de genetiğini değiştirmeyelim arkadaşlar. Herkesin ağzının tadı yerinde olsun. Herkes huzur içinde yaşasın ve bütün vatandaşlarımız mutluluk içinde olsun istiyoruz."


Vali Ahmet Altıparmak da, Türkiye'nin son yıllarda büyük dönüşüm geçirdiğini işaret ederek, Antalya'da turizm sektörünün önemli gelişmeler katettiğini söyledi. Vali Altıparmak, bu başarının altında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın büyük emeğinin bulunduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından Vali Altıparmak, CHP eski Genel Başkanı Baykal ve AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse fuarın açılış kurdelesini beraber kesti.

Deniz Baykal, partililerle birlikte tarım fuarındaki standları gezdi, traktöre bindi ve fuar alanında kurulan yörük çadırında gözleme yedi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol