BAYKAL AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ...

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim sonuçlarının hüsran yarattığını belirterek CHP yönetimini eleştirdi. İşte Baykal'In çarpıcı ifadeleri...

14 Haziran 2011 Salı 13:13
BAYKAL AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ...

 Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP'nin aldığı oy oranını beğenmeyen CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP yönetimini eleştiri yağmuruna tuttu.

CHP'nin eski Genel Başkanı Baykal, Posta gazetesinden Candaş Tolga Işık'a seçim sonuçlarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'na "kendini kandırma" sözleriyle seslenen Baykal, sonuçları şöyle yorumladı:

"Ortada CHP adına bir başarı yok. Benim genel başkanlığım döneminde yapılan son ankette CHP'nin oyu yüzde 29'du. Şimdi ise yüzde 26'ya indik. Biz oy kaybettik, AKP oyunu artırdı. Sorunu çözmek istiyorsak önce hastalığı doğru teşhis etmeliyiz. Başarılıyız deyip kendi kendini kandırmak büyük hatadır. Ortada bir başarı yok."

BAYKAL'DAN ELEŞTİRİ YAĞMURU

Baykal, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından yakın kurmayları ile biraraya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Yenişafak gazetesinin haberine göre Baykal, Kılıçdaroğlu ve beraberindeki isimleri ise eleştiri bombardımanına tuttu.

"Örgüte 1 kuruş para vermediler. Ellerini kollarını bağladılar, çalıştırmadılar. Seçim kampanyası döneminde seçmene hiçbir mesaj verilmedi. 'Çık televizyona tartışalım' denildi. Eldeki birkaç proje de iyi anlatılamadı. Genel başkan tek adam şovuyla kampanyayı götürdü. Adaylar medyanın yönlendirmesiyle belirlendiHiçbiri doğru düzgün çalışmadı. Bizim zamanımızda oylarımız yüzde 28 olarak görülüyordu. Kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın, seçimden hüsranla çıktık" 







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
meral 2011-06-14 14:08:17

BU BAYKAL HİÇ AKILLANMADI. BEKLENEMEZDE ZATEN. ONUN ANTİ DEMOKRAT.ÇÜRÜMÜŞ PARTİ ANLAYIŞININ BİZİ NERELERE GETİRDİĞİNİ HALA FARK EDEMİYOR. 70 KÜSÜR YAŞINDA OLMASINDAN DOLAYI SANIRIM FARKINDA DEĞİL OLANLARIN

Avatar
ismail korkut 2011-06-14 16:06:04

sn baykal sızın oyunuzu o zaman %28 gösterip gaz verenler bu seçim dede % 37 ler dediler önce kapınızı süpürün sonra baskasının kapısına bak

Avatar
mersinden ERKAN 2011-06-14 16:16:33

YAPSAYDIN İYİSİNİDE SEN KALSAYDIN CHP_PEMDE BIRAK ADAM GİBİ ADAM GELMİŞKEN SENDE ARTIK VEKİLLİKTEN İSTİFA ETTE CHP PEM RAHATLASIN ZAMPKMI SÜRDÜN O VEKİLLİK KOLTUGUNA KEMAL KILIÇTAROGLUNDA KABAHAT SANA ADAMLIK YAPTI SENİ VEKİL GÖSTERME NEZAKETİNDE BULUNDU NEZAKETEN BİLE KONUŞMANI YAPMIYORSUN YA SEV YA TERK ET CHP Mİ? BAYKAL DENİZ KÖŞKÜNE ÇEKİL ARTIK

Avatar
Altan SALİHOĞLU 2011-06-14 23:20:15

C.H.P.Kimin Genel Başkanlığında baraj altında kaldı? Seçim bölgeniz Antalyada kaçıncı parti olduk?Bırak bu işleri,çek kendini kenara,6 ayda bu kadar oldu,siz 15 yılda ne yaptınız?

Avatar
MEHMET ŞERİF FIRAT 2011-06-14 23:57:04

ONBEŞ YILDAN BERİDİR ATATÜRKCÜLÜK VE LAİKLİK SÖYLEVİ DIŞINDA HİÇ BİR YAPILANMA YAPMAMIŞ KİŞİYE ENDEKSLİ SİYASETLE CALIŞMAYAN OTURAN BİR ÖRGÜT YAPISIYLA UMUT VE HEYCANIN YOK OLDUĞU BİR YAPIDA YANLIZCA GENEL BAŞKANIN ÜSTÜN GAYRETLERİ SONUCUND......A ALINA BU BAŞARI KÜCÜMSEMEK YOK SAYMAK AKLA MANTIĞA UYGUNMUDUR.BU GÜN GENEL BAŞKANI İSTİFAYA ,KONGERE KARARI ALMAYA CAĞIRANLAR ONBEŞ SENENİN KÖHNELEŞMİŞ YAPISINDAN PİRİM YAPARKEN NERDEYDİLER.ALINAN KÖTÜ SONUCLARDAN SONRA HİC BİRİNDEN SES CIKMAZKEN BU GÜN ASLAN KESİLMELERİNİ ANLAMIŞ DEĞİLİM,YANLIŞLIKLAR VARMI VAR AMA BİRSENESİNİ DOLDURMAMIŞ VE GÖREVİ SÜRESİNCE KONGERE,REFARANDUM VE GENEL SECİMİ BOMBA GİBİ KUCAĞINA KOYULMUŞ BİR GENEL BAŞKAN EYER KISA SÜREDE 99 MİTİNK YAPIYOR VR HER YERE ULAŞMAYA CALIŞIYOR VE BUNU ŞU ANDA İSTİFA DAVETİYESİ SUNAN AT GÖZLÜĞÜ TAKMIŞLAR GÖREMİYORSA YAZIKLAR OLSUN

Avatar
ismail korkut 2011-06-15 15:28:25

örgütte sanki para bırakmış çıkmış konuşuyor hepsi senin kurduğun örgütler di alıştırmıştın yatmaya onlarda yattılar ve atı alan üsküdarı geçti ,kadıköyde siz halen daha hizipçiliğnizi sürdürüyorsunuz sanki tapulu malınız çok seviyorsanız destek olun köstek olmayın ve iktidar olun ..yeter artık bu iç çekişmeler antalyada ki başarınız ortada neden birinci olmadınız ...

Avatar
ismail korkut 2011-06-15 15:35:57

CHP'DEKİ DURUM

Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde 12 Haziran seçimlerine giren CHP, oy oranlarını 2007 sonuçlarına göre 10 puanın üzerinde 9 ilde artırdı. Bu iller şöyle: Aydın, Çanakkale, Edirne, Eskişehir, Kırklareli, Muğla, Tekirdağ, Tunceli, Zonguldak.

2002- 2007 karşılaştırmasında ise oylarını 10 puanının üzerinde sadece Ardahan'da artırmıştı.

12 Haziran seçimlerinde 2007 sonuçlarına göre 10 puanın üzerinde sert düşüşün olduğu il bulunmazken; 2002-2007 karşılaştırmasında böyle bir azalma Siirt'te olmuştu.

2007 oranlarıyla karşılaştırıldığında 12 Haziran seçimlerinde 66 ilde oy oranlarını artırdı. 2002-2007 karşılaştırmasında ise 45 ilde oy oranlarını artırmıştı.

2002 seçimlerinden bugüne CHP, birinci parti olamasa bile üç seçim döneminde de oy oranlarını 41 ilde artırmayı başardı.