'BAŞLI BAŞINA SKANDAL'

Emekli Org. Edip Başer, Süleyman Şah’ın Türk toprağı olduğunu belirterek, “Ülkemiz için sıkıntılı bir durum. Üzerinde konuşmak bile sıkıntı veriyor. Böyle bir şeyi Türk milliyetçisi olarak kabullenmek mümkün değil” dedi.

24 Şubat 2015 Salı 15:01
'BAŞLI BAŞINA SKANDAL'
 Zafer değil, yenilgi
BÖlgede terör örgütünün varlığına dikkat çeken emekli Org. Necati Özgen, “Operasyon, meydan muhaberesi kazanılmış gibi anlatılıyor. Oysa IŞİD’le anlaşmalı olarak birliğimiz ve kutsal emanetlerin yeri değişiyor” ifadesini kullandı.

Başlı başına skandal
Emeklİ Tuğg. Nejat Eslen, “onay” aldığımız bu operasyonla PYD’nin meşrulaştığını belirtirken, emekli Kur. Alb. Ümit Yalım, YPG’nin korumasına muhtaç kalınmasının başlı başına utanç verici skandal olduğunu vurguladı.

Yeni Çağ'dan Fatih Erboz'un haberine göre, Suriye’deki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi’ni Türkiye sınırına taşımak için 39 tank, 57 zırhlı araç ve 572 kişilik personelle gerçekleştiren “Şah Fırat” Operasyonu’nun terör örgütü PKK’nın bu ülkedeki kolu YPG’den alınan destekle yapılması büyük tepkilere neden oldu. Emekli Orgeneral Edip Başer, Süleyman Şah’ın Türk toprağı olduğunu belirterek, “Türkiye için sıkıntılı bir durumdur. Bunun üzerinde konuşmak bile insana büyük sıkıntı veriyor” dedi.

Yanlış dış politika
Naaşların terör örgütü PKK’nın Suriye Kolu PYD’nin kontrolünde bulunan bölgeye nakillerini de eleştiren Başer, “Vatan toprağı saydığımız toprakların PKK tarafından ya da onun Suriye’deki modeli tarafından kontrol edilmesi ne kadar doğru olur? Böyle bir şeyi bir Türk milliyetçisi olarak kabullenmemem olamaz” diye konuştu. Başer, karakolun taşındığı bölgeye saldırı olması halinde Türkiye’nin silaha sarılmak ve BM  ile  NATO’yu harekete geçirme seçenekleri bulunduğunu kaydetti. Hükümetin, Suriye konusunda yanlış dış politika izlediği için çekilme olayının yaşandığını anımsatan Başer, şöyle dedi:  “Hükümet, Suriye’deki çatışmanın tarafı olduğu için bugün zor durumda. Bir tarafa angaje olduğunuz zaman yapacağınız bir şey kalmıyor. IŞİD nedeniyle PKK’ya topraklarımızdan fiilen yardım gönderdik.”

IŞİD ile anlaştılar
Emekli Org. Necati Özgen de bölgede çok sayıda terör örgütünün bulunduğuna dikkat çekerek, “Operasyon meydan muhaberesi kazanılmış gibi anlatılıyor. Oysa IŞİD ile anlaşmalı olarak birliğimiz ve kutsal emanetlerin yeri değişiyor” dedi. Emekli Tuğg. Nejat Eslen ise Orta Doğu’da yapılan yanlış hamlelerin bedelinin ödenmeye başlandığını söyledi. Türkiye üzerinden PYD’ye yardım götüren Peşmerge’nin geçmesinin ezberleri bozduğunu kaydeden Eslen, şöyle konuştu: “PYD meşrulaştı. PYD’nin olurunu aldılar. PYD ile aramızda sıkıntı çıkarsa karakol yine problem olacak.”

Toprak terk ediliyor
Eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, hükümetin 37 kilometre uzaklıktaki vatan toprağını korumaktan aciz olduğunu söyledi. YPG’nin korumasına muhtaç kalınmasının başlı başına skandal olduğunu belirten Yalım, “Utanç verici bir durum. TSK güvenlik koridoru açamıyor mu?. Hükümet, IŞİD’in isteklerini yerine getiriyor. IŞİD istedi,  bayrak indi, bina yıkıldı. Hükümet, IŞİD’in talimatını uyguladı. Hükümet arkasına bakmadan kaçtı” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.02.2015 15:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol