BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞILABİLİR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başkanlık ya da yarı başkanlık sisteminin anayasa sürecinde tartışılabileceğini söyledi.

07 Mayıs 2012 Pazartesi 15:59
BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞILABİLİR

 Resmi bir ziyaret için Slovenya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya Başbakanı Janez Jansa ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında, yeni anayasa, Sarkozy'nin seçimi kaybetmesi ve Suriye konularında açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çalışmaları sürecinde "başkanlık" sisteminin tartışılabileceğini söyledi.
Erdoğan, ''Yeni anayasa çalışmalarında artık biliyorsunuz yazılım süreci başladı. Bu süreç içeresinde tartışılabilir. Bunlar hepsi demokrasinin olmazsa olmazlarıdır. Bu Başkanlık sistemi mi olur, yarı Başkanlık sistemi mi olur bunların hepsi tartışılabilir. Tartışmaların sonucunda eğer parlamento burada 'şu sisteme de geçebiliriz, uygundur' diyorsa, bizim zaten söyleyebilecek hiçbir şeyimiz kalmaz. Ama bütün mesele Müsademe-i efkardan barika-i hakikat doğar. Yani fikirlerin çatışmasından, çarpışmasından, müzakeresinden hakikat güneşi doğar'' dedi. 
'BİZ BURADA REJİME KARŞIYIZ'
Suriye'deki gelişmelerle ilgili de görüş belirten Başbakan Erdoğan, ''Biz burada rejime karşıyız. Bizim biliyorsunuz bir sözümüz var Türklerin: Zulüm ile abad olunmaz. Ve bizden de kimse zalimlerin yanında yer almamızı beklemesin'' şeklinde konuştu.
"FRANSA'NIN HİÇBİR ZAMAN DÜŞMANI OLMADIK'
Fransa'de seçimleri sosyalist François Hollande'ın kazanması konusunda da görüşlerini açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'yı hiçbir dönem düşman olarak görmediklerini belirtti.
Erdoğan, "Fransa'da önümüzdeki ay parlamento seçimleri yapılacak. Bu aşamada bu konuda konuşmayı doğru bulmuyorum. Ancak Sarkozy yönetimi bize karşı hep olumsuz bir tavır içinde oldu. Sarkozy'nin seçim öncesi koyduğu tavır ise kabullenebileceğimiz bir tavır değildi. Biz bu konuda sürekli çağrıda bulunduk, bir komisyon kurulsun. Biz dahil bütün devletler arşivlerini açsın" dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol